El Port aspira a recuperar l’activitat de creuers per Sant Joan i està treballant en un protocol conjuntament amb el Departament de Salut per fer-ho possible. Ho ha explicat la presidenta del Port, Mercè Conesa, al canal 3/24 en una entrevista en què ha detallat que el pla que estan elaborant inclou proves pilot amb dues grans companyies. Els creueristes hauran de pujar a bord amb un test PCR negatiu, que es repetiria durant el viatge, i tant dins del vaixell com a les visites de ciutats s’establiran grups bombolla.

Conesa ha assegurat que aquestes proves correrien a càrrec del Port i ha demanat ser prudent a l’hora de treballar el protocol amb la Generalitat i l’Ajuntament per tal de trobar el consens necessari abans de demanar la validació del Govern espanyol. La presidenta del Port espera tenir el pla enllestit aquest mateix mes per poder recuperar l’activitat portuària amb turistes a finals de juny.

Conesa també ha apuntat que aquesta aturada dels creuers a Barcelona pot servir per reprendre l’activitat d’una manera “més intel·ligent i menys invasiva per a la vida de la ciutat”, amb un model de visites regulades i amb menys impacte.