Les sales de concert ja tenen permís per obrir, però això no vol dir que ho acabin fent. Al Nota79, a Sarrià  – Sant Gervasi, clarament no els surten els números. Amb l’aforament reduït a la meitat i sense barra, no es pot pagar ni el caixet dels músics. Segons el gerent de la sala, Bernat Padrosa, és incongruent que no se’ls deixi servir begudes quan es respecten les mateixes mesures de seguretat que bars i restaurants. Segons Padrosa, sense la facturació de la barra a la majoria de sales petites no els surten els números.

Esperant les ajudes de l’ICEC

Tot i això, al Nota79 no descarten fer alguns concerts el mes de desembre, si arriben els ajuts de l’Institut Català d’Empreses Culturals. Moltes sales petites de la ciutat també esperen aquestes subvencions que estan condicionades al fet de programar algunes actuacions. Les sales grans, com Razzmatazz, ja han dit que no obriran amb les condicions actuals.

El primer tram del pla de reobertura del govern català permet l’obertura de les sales de concerts amb un aforament del 50 % i sempre sense fer servir la barra. A la segona fase (que si tot va bé començarà el 7 de desembre) s’ampliarà aquest aforament màxim al 70 %.