(ACN) Les sales de concerts han celebrat que el govern les hagi inclòs, “ara sí”, en el pla de represa cultural, que en permet l’obertura a partir de dilluns, dia 23, amb el 50 % de l’aforament. La gerent de l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC), Carmen Zapata, ha manifestat que la mesura va “pel bon camí” i tindrà d’entrada un efecte “psicològic” positiu per a desenes de sales que fa molts mesos que estan tancades.

Ara bé, també ha avisat que només la meitat de les 85 sales catalanes de l’associació es plantegen reobrir d’entrada, ja que fins que el límit d’aforament no s’elevi al 70 % a moltes “no els surten els números”. Per Zapata, almenys ara hi ha “un pla” per a les sales i “un horitzó”, i valora que el govern hagi “corregit el seu error”.

El sector teatral aplaudeix el pla

També el sector de les arts escèniques valora positivament que els teatres puguin obrir amb un 50% d’aforament el proper dilluns. La presidenta de l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA), Isabel Vidal, agraeix la decisió i confia que els topalls “s’aniran rebaixant i es permetrà una major assistència als equipaments culturals”. Un comentari similar sobre les expectatives que obren les fases de desescalada ha manifestat l’actor Enric Cambray. Però el sector també es mostra inquiet perquè, com comenta Sem Pons, treballador cultural,  “les ajudes promeses a molts treballadors no han arribat i estem a l’espera de veure com se’ns compensarà aquest darrer mes d’inactivitat”.