Després de la crisi pel col·lapse del web d’ajudes dels autonòms, el govern català impulsa un nou sistema d’ajudes. El consell executiu ha aprovat crear un registre únic de treballadors per compte propi que permetrà accedir directament als ajuts “d’una forma àgil i fàcil”. La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha explicat que el registre s’activarà en els propers dies per facilitar l’accés als ajuts que es podran obtenir abans de final d’any.

Ajuts abans de finals d’any

S’estableix que el criteri per atorgar les subvencions és la presentació dins el termini i sempre que es compleixin els requisits. La portaveu del govern  ha puntualitzat que una comissió específica està treballant per definir els procediments i terminis. Però ja ha avançat que no es tractarà d’ajudes universals, sinó que aniran vinculades en l’àmbit d’afectació econòmica de cada autònom.

Pel que fa al mecanisme per aconseguir-los, Budó ha destacat que els ajuts “no seran per al primer que arribi”, com en el paquet anterior amb l’ajuda de 2.000 €. La creació del registre s’ha inclòs dins un decret llei de mesures urgents per combatre els efectes del coronavirus amb una partida de 500 milions d’euros.