La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha valorat la proposta (encara no oficial) de Sanitat que preveu que el toc de queda les nits de Nadal i Cap d’Any sigui a la 1 h de la matinada. En la roda de premsa dels dimarts, Budó ha dit que el govern català escoltarà el que es proposi al Consell Interteritorial, però que “prendrem les nostres pròpies decisions”.

Budó ha dit que és “evident que (la nit de Nadal i la nit de Cap d’Any) són dues dates especials” i, per això, estan treballant perquè “es pugui fer alguna cosa diferent aquests dies (amb el toc de queda a les 22 h a Catalunya)”. Però sempre, ha afirmat, tenint en compte l’evolució de la situació sanitària. “Estem valorant, estem treballant i som sensibles que són dates especials”, ha assegurat la consellera.

Segons el pla de desescalada previst per la Generalitat, per Nadal i Cap d’any Catalunya podria trobar-se en el tram 3 si tots els indicadors evolucionen favorablement. Això voldria dir que no hi hauria confinament perimetral però, per ara,  sí que es mantindria el confinament nocturn de les 22 h a les 6 del matí. En aquest tram també està previst que es permetin les reunions de 10 persones però limitant-les a dues bombolles de convivència.