Finalment les sales de concert podran obrir en el tram 1 de la desescalada. Des del govern han explicat que el DOGC publicat aquest dissabte al matí contenia un error respecte a aquesta activitat, ja que permetia la reobertura del sector cultural al 50 %, però amb una excepció: “els cafè teatre, cafè concert i sales de concerts”.

Es manté la suspensió de l’obertura al públic dels establiments amb llicència per a l’exercici de les activitats recreatives musicals de cafè teatre, cafè concert i sales de concert.

De fet, dijous el govern va incloure les sales de concert en el pla de represa cultural, que en permetia l’obertura a partir de dilluns, dia 23, amb el 50 % de l’aforament. Des de l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC) van celebrar aquesta notícia. Per aquest motiu, la publicació d’aquest matí ha estat una sorpresa per al sector: “Ens hem quedat en xoc perquè ni enteníem ni entenem com això s’ha pogut produir”, afirma Carmen Zapata, gerent de l’ASACC.

Tant el Departament de Salut com Interior han confirmat l’error i hores més tard la Generalitat ha publicat una esmena a la resolució en què s’especifica que “en el cas dels locals o establiments amb llicència o que hagin presentat la comunicació prèvia com a sales de concert” els són aplicables les mateixes limitacions que a la resta d’activitats culturals -aforament del 50 % i màxim 500 persones- i no es permet que s’hi dugui a terme el servei de bar.

D’altra banda, “pel que fa als establiments o locals amb llicència o que hagin presentat la comunicació prèvia com a restaurants musicals o com a cafès teatre i cafès concert, els és d’aplicació el que s’estableix en relació amb les activitats d’hostaleria i restauració”. Per tant, les sales de concerts podran reobrir a partir de dilluns en les mateixes condicions que teatres, cinemes i auditoris. L’aforament durant el tram 1 és d’un màxim del 50 %  sempre que no s’excedeixin les 500 persones, tant a l’aire lliure com en espais tancats.

Mobilitat i activitats culturals

Respecte al sector cultural, en el DOGC tampoc es preveu la proposta de permetre la mobilitat entre municipis per poder assistir durant el cap de setmana a activitats culturals com concerts o espectacles de teatre.