El Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona acull aquest dissabte a la tarda la tradicional lectura del pregó per la Diada de Sant Jordi 2023. Enguany va a càrrec de l’escriptora Gemma Ruiz Palà, que conversa amb la periodista cultural Anna Guitart. L’alcaldessa, Ada Colau, ha presidit l’acte.

Després de deixar una dedicatòria al gran llibre de Sant Jordi de Barcelona, Ruiz ha dedicat bona part del seu discurs a la novel·lista barcelonina Maria Aurèlia Capmany i al seu llegat feminista. De fet, tota la intervenció de Ruiz ha tingut un fort accent feminista. Ha acabat les seves paraules encenent-se un puro en honor a Capmany.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha lloat la trajectòria professional de Gemma Ruiz i també ha reivindicat Barcelona “com una ciutat literària” on hi ha “milers de lectors” i ha celebrat la superilla de Sant Jordi 2023.

Setena pregonera consecutiva

Els últims sis anys els encarregats de fer el pregó de Sant Jordi han estat dones: Yasmina Reza, Almudena Grandes, Mia Couto, Empar Moliner, Irene Vallejo i Imma Monsó. Així doncs, Gemma Ruiz és la setena pregonera de Sant Jordi consecutiva.

Què vols saber del Sant Jordi 2023?