Una sessió de rumba d’una hora, a càrrec del David Canal Duo, ha encetat el cicle de concerts de la terrassa del Palau de la Música, després de dos mesos i mig sense activitat pel coronavirus. És un cicle de petit format, amb amplificació mínima, de rumba, jazz, pop, soul, blues i funky.

Balot Restauració, l’empresa que té la concessió de la terrassa, és l’encarregada de dissenyar-ne el cartell. “Com a concessionària, Balot té l’encàrrec de dinamitzar la terrassa. Que hagin decidit fer concerts s’adiu amb l’indret, perquè el Palau és un lloc de música“, explica Joan Oller, director del Palau.

Aforament limitat i reserva obligada

Com totes les terrasses, de moment la del Palau només pot funcionar amb un 50 % d’aforament. Això vol dir un màxim de 75 persones: 60 de repartides en les 20 taules disponibles i 15 més a les grades del darrere. No es paga entrada, però s’hi ha de fer reserva. La combinació terrassa-música en viu és massa llaminera. “No volíem posar reserves, però l’allau de trucades ens ha obligat a fer-ho”, diu Sílvia Aliot, gerent de l’empresa concessionària.

Els concerts s’han programat a les vuit del vespre de dijous a dissabte i a dos quarts d’una, l’hora del vermut, els diumenges. Una primera fase per reactivar el teixit musical de proximitat abans que comencin, al juliol, els concerts a la sala principal del Palau.