Fa més de vint-i-cinc anys que durant el mes de juliol, la plaça d’Àngel Pestaña, al barri de la Prosperitat, s’hi celebra la Prospe Beach. Durant vint dies, la plaça s’omple de tones de sorra i s’hi organitzen campionats de vòlei platja, cinema a la fresca i jocs infantils. L’organització ha fet públic que l’edició d’enguany queda cancel·lada amb motiu de la pandèmia del coronavirus

Es tracta d’una de les activitats més populars de tot el districte de Nou Barris i any rere any, passen per la plaça milers de persones, especialment durant els tres tornejos de vòlei platja que s’hi organitzen. Per aquest motiu, Santi Nene, membre de l’organització, ha assegurat que suspendre la festa “ha estat un fet inevitable”. Nene no descarta poder organitzar algun acte veïnal a la plaça de cara a la tardor, però veu “impossible celebrar la Prospe Beach en el seu format”. 

Una festa major confinada

El comunicat de l’organització de Prospe Beach ha coincidit amb l’inici de la Festa Major de la Prosperitat, que hauria d’haver tingut lloc aquest cap de setmana. Com succeeix amb altres festes majors de la ciutat, la festa ha estat ajornada de cara al mes d’octubre.

Actualment no és cent per cent segur que pugui celebrar-se a la tardor i per aquest motiu, des de diverses entitats del barri s’ha engegat La Festa Major Confinada. Un seguit d’activitats telemàtiques entre les quals destaquen els vermuts musicals, un espectacle de clown o el concurs de penyes del barri.

Un dels barris més sensibles a la pandèmia

En matèria social, el barri de la Prosperitat és un dels més afectats per la pandèmia i per aquest motiu, diverses entitats socials del barri han creat #AntivirusProspe, una xarxa solidària virtual en temps de coronavirus. Es tracta d’una eina que agrupa i endreça informacions útils per fer front a la crisi sanitària i que s’ha posat a disposició als veïns del barri en format en línia, a través d’una pàgina web i un canal de Telegram. Els veïns hi poden trobar articles d’interès sobre drets laborals, consells per afrontar la quarantena o per prevenir situacions de violència masclista.

Una de les entitats impulsores d’ #AntivirusProse és El Casal del barri. Pedro Cervera, un dels seus membres, assegura que estan fent tot el possible per ajudar les famílies més vulnerables del barri a través d’aquesta plataforma. De totes maneres, entén que “una de les prioritats per la Prosperitat és posar a punt els espais físics de les entitats socials del barri, com la nostra”. Considera que l’Ajuntament hauria d’esforçar-se a habilitar aquests espais com més aviat millor, especialment des que Barcelona va entrar a la fase u i la majoria de comerços ja han aixecat la persiana.