Trinitat Vella. Pregó confinat

Aquest cap de setmana s’esperava el tret de sortida de la Festa Major de Trinitat Vella 2020, una de les més distingides de la ciutat. Com la majoria de festes majors de Barcelona, s’ha vist afectada per la pandèmia del coronavirus. En un principi, la celebració s’ha ajornat fins al mes de novembre, però des de la Comissió de Festes asseguren que avui dia no compten amb “la seguretat que les festes es puguin celebrar a finals d’any”. Per aquest motiu, han decidit organitzar una festa major en format virtual en les dates originals.

Des d’aquest divendres, 29 de maig, fins diumenge vinent, 7 de juny, la Comissió de Festes retransmetrà des de la seva pàgina de Facebook una activitat diària pròpia de la Festa Major. El programa inclou activitats típiques, com el pregó o l’actuació de flamenc a càrrec de l’Associació Flamenca de Trinitat Vella i El Perro de Paterna. També tenen lloc altres sessions més participatives, com una tarda de jocs o una classe dirigida de zumba.

El president de la comissió, Rubén Arjona, assegura que “hem intentat per tots els mitjans poder organitzar alguna activitat comunitària a l’exterior”. Però Arjona diu que l’Ajuntament no els ha permès dur la festa al carrer perquè “era molt difícil garantir les mesures de seguretat”.

Els veïns decoren els carrers

Una de les iniciatives que més ha cridat l’atenció ha estat la decoració dels carrers del barri. Des de la Comissió de Festes, s’han repartit garlandes per als veïns, que han treballat aquests dies des de casa per guarnir els balcons i els exteriors dels seus habitatges i aconseguir que Trinitat Vella vesteixi de festa major, tot i la situació actual.

Un moment delicat per Trinitat Vella

Arjona està “molt il·lusionat perquè la iniciativa ha tingut més bona rebuda del que s’esperava. Fins ara, molta gent s’ha connectat a les activitats que organitzem“. El president creu que és un bon moment per apujar els ànims del barri que no només està molt tocat per les afectacions de la pandèmia, sinó també per la tensió generada arran de la manifestació en contra d’una casa ocupada ara fa uns dies.