La cita lumínica de la Festa Major de Santa Eulàlia ja ha fet arrels al Poblenou. Per tercer any consecutiu, les instal·lacions lumíniques han omplert els espais del barri i han convençut prop de 200.000 persones, una xifra similar a la de l’any 2019. Durant tres dies i un total de 14 hores s’hi han pogut veure 43 propostes, de les quals 17 han estat produïdes per escoles (dues més que l’any passat).

El director de Cooperació Cultural de l’ICUB, Esteve Caramés, ha destacat que la participació de centres educatius, amb un nivell molt alt, és un fet singular i molt ben valorat pels visitants. Així mateix, s’ha mostrat satisfet de com ha funcionat el festival i ha agraït la paciència del públic per les llargues cues que han hagut de fer.

Trànsit polèmic

El festival és, com cada any, sinònim d’aglomeracions que conviuen amb dificultats amb els carrers oberts al trànsit. Aquest fet ha provocat les queixes dels veïns, que han alertat del risc de permetre el pas de vehicles privats mentre els carrers s’omplen de nombrosos visitants mirant enlaire buscant les instal·lacions, despistats o meravellats. Aquest any la Guàrdia Urbana ha efectuat talls de trànsit però des de l’Institut de Cultura de Barcelona s’han compromès a millorar el sistema de de cara a l’any vinent.