El Llum BCN és l’escenari ideal per reunir artistes de renom, com Luke Jerram de l’estudi United Visual Artist, així com els creatius que comencen. El festival dona l’oportunitat a les escoles d’art, disseny, arquitectura, il·luminació de Barcelona de presentar els seus projectes per obrir-los al gran públic. En aquesta edició hi han participat 17 escoles, dues més que en l’edició anterior. Els centres educatius no volen desaprofitar aquesta oportunitat perquè els estudiants s’enfrontin al repte de crear una obra que es presentarà en una mostra que, any rere any, creix en expectació i nombre de visites. 

‘Vibe Cast’ i ‘Phosphens’ guanyadors “ex aequo”

El jurat atorga un premi a la instal·lació que considera més interessant i atractiva. Enguany les votacions  han acabat en un empat tècnic entre dues de les obres presentades pels estudiants. D’una banda ‘Vibe Cast’, dels alumnes de l’ETSAB, l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona UPC ha presentat una creació vertical que fa una crida a la interacció a través de la instal·lació, sobre una escala d’emergència, d’una membrana reflectora que aconsegueixen transformar els visitants en ombres que vibren sobre l’asfalt de encreuament de Pallars amb Pere IV.

L’altra guanyadora ha estat ‘Phosphens’ de BAU Centre Universitari de Disseny. Un projecte que sorgeix de la necessitat de conèixer l’ànima del barri. Arran de la reutilització d’objectes que es creien sense vida, recuperats de deixalleries, que es conjuguen amb les històries i les creences dels veïns del Poblenou. ‘Phosphens’ barreja allò analògic amb allò digital i és una interacció entre la vida i la no vida.

Menció especial a ‘El pati de la Montserrat’

El jurat també ha volgut fer una menció especial a la instal·lació ‘El pati de la Montserrat’, una obra que busca la revitalització de la plaça de Montserrat Casals integrant la llum a una dinàmica de joc. Uns gronxadors lluminosos fan una crida a la interacció del públic ja que precisament s’activen quan entren en contacte amb la gent. Amb aquesta proposta, els alumnes del màster de disseny i producció d’espais de la UPC han volgut convertir aquest espai en un nou punt de reunió.