Una cinquantena d’instal·lacions i muntatges audiovisuals amb la llum de protagonista conformen la novena edició del Llum BCN. Els 190.000 assistents de l’any passat fan que els organitzadors pensin ja a cercar nous espais, al mateix Poblenou, per acomodar-hi més instal·lacions. La novetat d’enguany és l’espai Àgora, que funcionarà abans que es faci fosc a l’Hotel SB Glow. Els artistes hi expliquen com han creat els treballs que presenten.

Entre els artistes internacionals destacats d’enguany hi figura Julio Le Parc, un veterà artista de 92 anys que presenta ‘Metamorfosi’, un audiovisual que és una mena de recull dels treballs de la seva carrera. Luke Jerram, l’estudi United Visual Artists, Kurt Hentschläger o Antoni Arola, són d’altres noms amb trajectòria en l’àmbit de les creacions lumíniques.

Escoles de disseny al Llum BCN

En total són 25 les instal·lacions d’artistes internacionals i nacionals. Al costat de noms consolidats, el festival reserva 17 espais per a estudiants d’escoles de disseny, com Eina-UAB, Eolica, Elisava o LCI, entre d’altres. Hi ha també un Off Llum BCN, un circuit d’instal·lacions de petit format ideat per Poblenou Urban District.

Enguany no destaca especialment un llenguatge o una eina d’expressió. Hi ha instal·lacions estàtiques, que tenen a veure amb l’escultura, per bé que la majoria són cinètiques i multimèdia. Mapatges, làsers i projeccions diverses són presents en moltes propostes; algunes, poques, són immersives o interactives.