El festival Llum BCN ha aconseguit superar els 170.000 visitants. Durant tres dies el públic ha pogut passejar-se per la setena edició del festival que, per primera vegada, ha il·luminat el 22@, al barri del Poblenou. Hi ha hagut més d’una vintena d’instal·lacions i una quinzena d’espais transformats per escoles. L’espai transformat pels estudiants d’ELISAVA, ubicat a un passadís de l’edifici Mediapro, s’han endut el premi del Jurat pel projecte anomenat ‘Llacuna’.

En aquesta edició s’han ampliat el nombre d’espais transformats i s’ha donat l’oportunitat de participar als nous talents de diverses facultats ubicades al mateix Poblenou. Durant tres dies, les més de 170.000 persones que han vingut al Llum BCN 2018 han pogut descobrir el festival, però també una nova àrea de la ciutat, el 22@, que alguns desconeixien i que es troba en ple procés de transformació.

El jurat ha premiat el projecte ‘Llacuna’ de l’Escola ELISAVA del qual ha valorat “la capacitat per modificar l’espai i la seva configuració física a partir de la utilització de la llum i la il·luminació i la capacitat per proposar una nova experiència urbana al públic”. El jurat també ha fet una menció especial al projecte ‘15.000 grams’, dels estudiants de l’ETSAB i la UPC, instal·lat a la cruïlla dels carrers de Badajoz i Bolívia. Se’n destaca haver proposat “una nova experiència de l’espai públic amb mínims recursos”.