En el festival Llum BCN 2020 hi participen diversos artistes i escoles d’art que han preparat muntatges de llum al Poblenou. Aquí en pots consultar algunes de les propostes més destacades. I si en vols més, més avall trobaràs les 57 instal·lacions al Poblenou amb tot el programa per a aquest cap de setmana!

  • ‘Museum of the Moon’. A l’estany del museu del Disseny Hub Barcelona hi flotarà una gran lluna de set metres de diàmetre formada per una imatge d’alta definició de la superfície lunar proporcionada per la NASA. És obra de l’artista Luke Jerram.

  • ‘Làsers al Poblenou’. Als carrers d’Àvila, Pere IV, Roc Boronat i Tànger es veurà un festival de llum làser. El punt de llum s’entrellaçarà amb els edificis de la plaça de les Glòries i els recorrerà, els travessarà, s’amagarà darrere la Torre Glòries i es projectarà cap al cel des del terrat del Disseny Hub. És obra de l’Estudi Antoni Arola.

  • ‘Metamorfosis’. Es tracta de la unió de diverses obres de creació d’art cinètic i lumínic del prestigiós artista Julio Le Parc. L’obra es projectarà a la façana del Disseny Hub a la plaça de Josep Antoni Coderch.

 

  • ‘Lo tèxtil’. Una instal·lació que ret homenatge a les dones que van treballar a la fàbrica tèxtil de Ca l’Aranyó. A la façana de l’antiga fàbrica es projectarà un audiovisual en què es veuran les dones i les màquines que van donar vida a aquest espai. És una peça feta per l’artista Alba G. Corral i amb la col·laboració de Desilence.

  • ‘Datamonolith_AI architectural data scupulture’. És un monòlit de color de foc fet a base de dades i que té el propòsit de traslladar la informació recollida en el jaciment arqueològic de Göbekli Tepe, a Turquia, amb restes del neolític preceràmic. Es fa al Parc del Campus Audiovisual del 22@ (carrer de Roc Boronat, 147).