Metamorfosis‘, no de Kafka, sinó de Julio Le Parc, serà un dels principals reclams del Llum BCN 2020. Le Parc és un dels grans noms del cartell de la novena edició d’un certamen que transformarà 57 espais del Poblenou. Ell serà l’encarregat de la façana principal del Museu del Disseny de Barcelona, una equipament en què, evitant qualsevol curtcircuit, també jugarà amb l’aigua. Així, també s’ha previst que la instal·lació de Luke Jerram tingui com a marc destacat l’estany del DHUB, on es reproduirà una lluna gegant i flotant.

Aquesta edició comptarà amb la participació de 17 escoles d’art, disseny, il·luminació i arquitectura nacionals i internacionals per tornar a convertir el 22@ en un laboratori d’assaig i de recerca. La idea és que els artistes que utilitzen la llum, el moviment, la realitat virtual i la intel·ligència artificial per explorar nous conceptes a partir dels quals poder explicar l’entorn puguin atraure aquells que l’habitem. En l’edició anterior, el Llum BCN 2019 ja va demostrar que té un públic consolidat: va reunir 190.000 espectadors.

Més llum

Enguany, l’oferta del Llum BCN 2020 torna a completar-se amb l’Off Llum Barcelona, que, per segona edició consecutiva, suma 15 muntatges al programa del cap de setmana. Serà el vessant més experimental d’aquest circuit, orientat a donar a conèixer espais de creació i experimentació.