El barri de Sant Antoni torna a rebre amb els braços oberts la Festa dels Tres Tombs, enguany centrada a reivindicar la pau al món. A la desfilada s’hi ha vist un carro carregat de munició de guerra, tot just ara que fa un any de l’inici de la guerra a Ucraïna. Un grup d’infants del barri han fet enlairar missatges de concòrdia al cel, just davant l’Escola Pia de Sant Antoni.

Cavalcada tradicional, sense caramels

Com no podia ser d’una altra manera, els cavalls han tingut una presència central a la cita. Aquest any hi han participat 70 cavalls i una cinquantena de carros i carruatges, així com gossos pigalls. El tret de sortida a la festa l’ha donat el pregó de Montserrat Argelich, presidenta de l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada, que ha celebrat el bicentenari de l’entitat.

Festa Major de Sant Antoni 2023
Consulta els detalls de la festa a diferents espais del barri entre el 13 i el 22 de gener del 2023

La cavalcada dels Tres Tombs de Sant Antoni és la més antiga de Barcelona i la segona amb més història a Catalunya, només darrere de la d’Igualada. S’ha fet ininterrompudament a la Ciutat Comtal des del 1825 i, per tant, al 2025 farà 200 anys d’història. L’any 2019 la festa es va incloure al Patrimoni Festiu de Catalunya.