El calendari de curses a Barcelona 2024 arriba amb força, amb mig centenar de curses al llarg de tot l’any. La primera gran cita de l’any va ser la Cursa Moritz Sant Antoni, i l’última serà, com ja és tradicional, la cursa dels Nassos. Consulta totes les curses a Barcelona aquest 2024, amb una llista i un mapa ubicades, en aquesta pàgina, que s’actualitza constantment tan bon punt es van coneixent dates, horaris, recorreguts i inscripcions.

Si trobes a faltar alguna cursa, ens ho pots comunicar a Twitter, Facebook, per correu electrònic o per WhatsApp (638 292 297).

Curses a Barcelona el 2024: calendari complet

Maig i novembre acostumen a ser els mesos que absorbeixen més curses, però se n’organitzen durant tot l’any. La de Sant Antoni, la de Sant Silvestre del CN Catalunya i la Solidària The Bosco Run enceten el calendari anual. Aquest mes de juny hi ha hagut diverses proves, com la Directa Tibidabo i els 10 Blaus de Gràcia. La que tanca l’agenda és la Cursa dels Nassos, el 31 de desembre.


Sant Silvestre (Club Natació Catalunya)

Data: 13 de gener del 2024

Distància: 3,2 i 6,4 km

La cursa: Amb un desnivell de 110 metres, la cursa de Sant Silvestre del Club Natació Catalunya es la primera que es disputarà l’any 2024. La prova, amb dues distàncies (3.200 i 6.400 metres) s’inicia a l’entrada del Park Güell (c/ Muhlberg, 1).

Cursa Moritz Sant Antoni

Data: 21 de gener del 2024

Distància: 10 km

La cursa: la 45a edició de la prova ha comptat amb la participació de gairebé 4.000 corredors i ha recuperat les xifres anteriors a la pandèmia. Per tercer any consecutiu, Cristina Silva ha estat la guanyadora de la prova, mentre que Artur Bossy l’ha guanyat per primera vegada.

Cursa solidària The Bosco Run

Data: 28 gener del 2024

Distància: 5 km

La cursa: aquesta competició va arribar a la vuitena edició i els diners recaptats es destinen a finançar el projecte Repassem Junts, que compta amb la col·laboració dels Serveis Socials del districte de Sarrià – Sant Gervasi. La prova, oberta a totes les edats, va mantenir el recorregut de l’any passat pels carrers que envolten l’Escola Salesians de Sarrià. L’any 2024 han participat més de 400 atletes.

Mitja Marató de Barcelona

Data: 11 de febrer del 2024

Distància: 21,1 km

La cursa: la Mitja Marató manté la data original, el mes de febrer. És una de les proves més ràpides de tot el món i això l’ha convertit en l’escenari de tres rècords mundials en categoria femenina. En l’edició del 2024, Joycile Jepkosgei i Kibiwott Kandie van guanyar i, en categoria femenina, van batre el rècord de la cursa.

Unirun

Data: 3 de març del 2024

Distància: 5 km

La cursa: la Unirun està oberta a tothom, formi part de la comunitat universitària o no. Això sí, a l’hora d’inscriure-s’hi, els corredors havien d’apuntar-se a l’equip d’alguna de les 12 universitats catalanes que hi ha representades. Aquest 2024 s’hi van inscriure 5.000 corredors, amb una participació gairebé paritària. Els guanyadors de la Unirun 2024 van ser Pol Espinosa i Cristina Silva.

Breakfast Run

Data: 9 de març del 2024

Distància: 4 km

La cursa: el dia abans de la Marató, els corredors se senten participants dels Jocs Olímpics de Barcelona del 1992 gràcies a la Breakfast Run. El recorregut d’aquesta cursa segueix els últims quilòmetres de la prova de la Marató del 92 i acaba a l’Estadi Olímpic Lluís Companys. L’edició del 2024 ha estat marcada per la pluja.

Kids Race

Data: 9 de març del 2024

Distància: de 200 metres a 1 km

La cursa: la Kids Race és la versió infantil de la Marató de Barcelona amb diferents categories i recorreguts. És una prova destinada a corredors d’entre quatre i 15 anys i se celebra 24 h abans de la Marató de Barcelona. En l’edició del 2022, l’èxit va ser total.

Zurich Marató de Barcelona 

Data: 10 de març del 2024

Distància: 42,2 km

La cursa: la Marató de Barcelona passa per 25 dels 73 barris de la ciutat, com Sants, les Corts, la Vila Olímpica del Poblenou, Navas o la Sagrada Família. L’edició del 2024 ha tingut rècord en la categoria masculina amb la victòria d’Abraham Tadesse. La guanyadora ha estat Degitu Azimeraw

Cursa Científica Hospital de Sant Pau

Data: 16 de març del 2024

Distància: 5 km

La cursa: el recorregut de la Cursa Científica Hospital de Sant Pau és de cinc quilòmetres, en un circuit dins del Recinte Modernista de Sant Pau. Només hi participen 150 corredors i, per tant, les inscripcions estan limitades.

Salomon Run

Data: 14 d’abril del 2024

Distància: 10 km

La cursa: els pendents, les escales i els canvis de terreny (asfalt i terra) són els protagonistes de la Salomon Run Barcelona, que comença i acaba a la Font Màgica de Montjuïc.

Cursa El Corte Inglés

Data: 5 de maig del 2024

Distància: 10 km

La cursa: la Cursa El Corte Inglés sempre ha destacat per ser la prova més multitudinària i popular de Barcelona. El 2024 ha tingut un nombre de participants molt alt, més de 30.000. Els beneficis s’han destinat a la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls, que  que l’atén persones amb aquesta malaltia i les famílies. Els guanyadors han estai Bilal Ziadi i Meritxell Soler.

Cursa Barcelona Midnight Trail

Data: 10 de maig del 2024

Distància: 15 km

La cursa: la Barcelona Mignight Trail és una cursa nocturna amb el punt de sortida i arribada al Tibidabo. És imprescindible participar-hi amb un llum frontal. L’edició del 2024 ha tingut a Eric Monasterio i Giulia Rigodanza, com a guanyadors.

Cursa Popular de Nou Barris

Data: 19 de maig del 2024

Distància: 10 km

La cursa: la competició de Nou Barris recupera el recorregut de 10 km després que el 2022 se’n fes una de cinc. Bilal Ziadi i Silvia Segura va ser els guanyadors de l’edició del 2023.

Cursa DIR Kids Barcelona

Data: 25 maig del 2024

Distància: Hi ha tres distàncies en funció de la distància. 400 m (una volta al circuit) per a les categories Pares i Fills, Pre-Benjamí i Benjamí, 800 m (dues voltes al circuit) per a la categoria Aleví i una milla (tres voltes al circuit).

La cursa: El circuït serà al voltant del Parc de Piscines i Esports (a tocar del Diagonal DIR). Aquesta cursa és una versió infantil de la Diagonal DIR Guàrdia Urbana, que es farà el 26 de maig.

Milla Diagonal

Data: 25 maig del 2024

Distància: Són 1.609 m per tal de posar-te a prova en una distància molt complicada. Molt més ràpida que un 10k o un 5.000, no permet arribar a les proves més curtes (800 m o 400 m) que
“s’acaben ràpid” i que permeten un esforç intens en poc temps. Només per a majors d’edat.

La cursa: Novetat aquest 2024, el circuït serà fer 3 voltes , dues de les quals seran en un circuit lineal d’anada i tornada pel carrer Bori i Fontestà i una volta final dins del Parc de Piscines i Esports de Diagonal DiR.

Cursa Diagonal DiR Guàrdia Urbana

Data: 26 maig del 2024

Distància: 10 km

La cursa: Reyes Estévez ha repetit com a guanyador en l’edició de la Cursa Diagonal DiR Guàrdia Urbana 2024, després que ja va endur-se el triomf el 2023, la vuitena edició de la prova. Mònica Comas ha aconseguit la primera posició al podi femení. Els guanyadors de la cursa dels 5 quilòmetres han estat David Campo i Airina Guillen.

Cursa Solidària Navas

Data: 26 maig del 2024

Distància: 2,5 km

La cursa: la 15a edició de la Cursa Solidari de Navas és una carrera familiar que consta d’una opció de 2,5 quilòmetres per als adults, amb diversos categories per a nens i joves, en la qual també es donen activitats familiars i obsequis per a les persones participants. La sortida de la cursa és a la plaça Ferran Reyes, 2. Tota la recaptació anirà destinada a donar suport als projectes educatiu de la ONGD Bosco Global a Togo.

La Directa Tibidabo

Data: 2 de juny del 2024

Distància: 5 km

La cursa: des del Centre Cívic Vil·la Urània fins al temple del Tibidabo. Aquest és el repte que proposa el Club Excursionista de Gràcia. El recorregut de La Directa Tibidabo es pot completar corrent o caminant.

10 Blaus de Gràcia

Data: 2 de juny del 2024

Distància: 5 i 10 km

La cursa: Més de 500 atletes han pres la sortida en l’edició del 2023, la del desè aniversari, i que ha acabat amb victòria de Mateu Navarro i Linda Arnott. També hi ha la modalitat infantil. La prova està organitzada pels Castellers de la Vila de Gràcia. Enguany recupera el recorregut original, un cop acabades les obres del carrer Pi i Margall. La sortida i l’arribada són a la plaça Joanic

Cursa Popular del Poble-sec

Data: 21 de juliol del 2024

Distància: 5 km

La cursa: aquesta prova atlètica coincideix amb la Festa Major del Poble-sec i l’organitza el Club Atlètic Running. La competició té 5 km. En l’edició del 2023, va imposar-se Rebeca Suárez i Gerard Artó. En el cas de Suárez, va repetir al podi per segon any consecutiu.

La Milla del Drac del Poblenou

Data: 13 de setembre del 2024

Distància: 1.609 metres

La cursa: la milla és un acte esportiu i cultural que dóna el tret de sortida de la Festa Major del Poblenou. Consta de cinc modalitats: la rodafoc (inclusiva), la guspireta i la guspira (infantil), la deflagració (sènior federats), la foguerada (sènior no federat) i la flama (familiar)

Cursa de la Mercè

Data: 29 de setembre del 2024

Distància: 10 km

La cursa: la prova aplega milers de corredors coincidint amb les Festes de la Mercè. El 2022 la inscripció a la 44a edició de la cursa es va reduir a 8.000 participants. Aquest 2023, la xifra màxima s’ha fixat en 10.000 corredors. Les inscripcions ja estan obertes, a un preu de 5 euros.

Cursa “En marxa per la paràlisi cerebral”

Data: 13 d’octubre del 2024

Distància: 1 i 5 km

La cursa: la cursa “En marxa per la paràlisi cerebral” s’emmarca en el programa de Festa Major de les Corts. És una cursa solidària organitzada per la Federació Catalana de la Paràlisi Cerebral i la Pluridiscapacitat (FEPCCAT), a favor del col·lectiu de persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat. Aplega persones de totes les edats, amb i sense discapacitat.

Data: 13 d’octubre del 2024

Distància: 10 km

La cursa: la prova es disputa en un circuit de 10 quilòmetres amb sortida a la carretera de Sants i arribada a la rambla del Brasil. A banda de la cursa principal, també es fan tres proves més: el Petit Cros (600m), la Centpeus (1 milla) i el Cros inclusiu. En l’edició del 2023, Marcelo Silva i Anna Beltran van ser els campions.

Correm Junts – Milla de Sarrià

Data: 20 d’octubre del 2024

Distància: 1.609 m

La cursa: és una competició solidària, en què les persones amb discapacitat estan plenament integrades. Hi participen amb la resta de corredors del mateix sexe i franja d’edat. Junts recorren una distància d’una milla, és a dir, poc més d’un quilòmetre i mig. Els beneficis es destinen íntegrament a la Fundació Aspasim, dedicada a l’atenció de persones amb discapacitat intel·lectual greu. A l’edició del 2023, Alfonso Echegaray va ser el guanyador.

Cursa Mercabarna

Data: 20 d’octubre del 2024

Distància: 5 i 10 km

La cursa: Després de quatre anys sense disputar-se, aquest 2024 es correrà la Cursa Mercabarna. La prova es disputa en les distàncies de 5 i 10 quilòmetres i amb una participació d’unes 5.000 persones. La curiositat de la cursa és que es disputa dins del recinte comercial que no està obert, habitualment, al públic en general.  Enguany es diputarà la sisena edició de la prova.

Milla Sagrada Família

Data: 27 d’octubre del 2024

Distància: 1,6 km

La cursa: competició de 1.609 metres que recorre el carrer de Mallorca, entre Lepant i Sicília, i coincideix amb la Festa Major de la Sagrada Família. Es tracta d’un cursa que surt cada 15 minuts durant tres hores i és apta per a tots els públics. Els guanyadors de l’edició del 2023 han estat Victor Blasi i Carla Bisbal. També hi ha una modalitat pels més petits de 800 metres i una de 200, familiar.

Marató i Mitja Marató de Collserola

Data: 27 d’octubre del 2024

Distància: 42 km i 195 metres i 21 km i 97m, respectivament

La cursa: amb sortida i arribada al Velòdrom d’Horta a les 8 del matí , la prova és una molt exigent. Recorre bona part del parc de Collserola amb un desnivell positiu de 1.900 i 900 metres, respectivament. A la Marató del 2023, Daniel Cazalla i Anais Muñoz han estat els guanyadors, mentre que a la Mitja, els més ràpids han estat Bali Mohamed i Cristina Moreno.

Data: 27 d’octubre del 2024

Distància: 5 i 10 km

La cursa: la prova està organitzada per la secció excurisonista del Foment Martinenc. Les inscripcions es limiten a 1400 atletes. La sortida i l’arribada és davant la seu del Foment i passa per diversos carrers de Sant Martí com Mallorca, Dos de Maig i Provença, entre d’altres. Els guanyadors de l’edició del 2023 van ser Victor Doblas i Britney Arianna Briceño.

Cursa contra el càncer de pàncrees

Data: 27 d’octubre del 2024

Distància: 5 i 10 km

La cursa: la Cursa contra el càncer de pàncrees s’ha fet per primer cop a Barcelona, al parc del Fòrum. L’edició del 2023 ha estat la primera a la ciutat i la novena a l’estat espanyol. La prova es disputa en una distància de 5 i 10 quilòmetres i també hi ha curses infantils i caminada. El 100 % dels diners recaptats es destinen a beques per a la prevenció, diagnòstic i tractament del càncer de pàncrees. En l’edició dels 2023, els guanyadors han estat Kevin Muller i Estel Mosquera en la prova dels 10 km. En la cursa dels 5000 metres, els més ràpids han estat Erik Wang-bruun González i Coral Gimeno.

Cursa Montjuïc-Tibidabo

Data: 1 de novembre del 2024

Distància: 19,5 km

La cursa: es tracta de la competició amb més desnivell de Barcelona, 450 metres positius. La carrera surt del Castell de Montjuïc i acaba al cim del Tibidabo. És l’hereva de la Cursa de l’Amistat que es feia cada 1 de novembre i que va impulsar Myrna Mates en honor al seu pare. L’edició del 2023 ha tingut com a guanyadors “ex aequo” Marc Guardia i Llorenç Esteve, i en categoria femenina, a Cristina García.

Antena Solidària – Trail Pedralbes

Data: 9 de novembre del 2024

Distància: 8, 11 i 22 km

La cursa: La muntanya de Collserola és l’escenari de l’Antena Solidària – Trail Pedralbes. La sortida i l’arribada és a la plaça del Monestir. La principal característica de la cursa la trobem en la vessant solidària. El 100% dels beneficis van destinats a una ONG local i una altra amb acció exterior. En l’edició del 2022 hi van participar 500 atletes. En la prova del 2023, els guanyadors han estat Sergi Pintor. Jan Castillo i Ine Østmo.

Cursa Bombers de Barcelona

Data: 10 de novembre del 2024

Distància: 10 km

La cursa: la prova carismàtica ja té diverses edicions i l’any passat va tornar a ple rendiment després d’algunes edicions amb molts problemes: dos ajornaments durant el 2020 i canvi de data el 2021Abdessamad Oukhelfen i Laura Rodríguez van guanyar l’edició del 2023.

Cursa de la Dona

Data: 17 de novembre del 2024

Distància: 8 km

La cursa: també coneguda com la marea rosa, la Cursa de la Dona 2021 va recuperar la presencialitat després de l’edició virtual del 2020. La carrera visibilitza el càncer de mama i destina els diners recaptats a la investigació. En l’edició del 2022 hi han participat més de 32.000 corredores. A la prova del 2023, Cristina Silva ha estat la guanyadora.

Jean Bouin

Data: 1 de desembre del 2024

Distància: 5 i 10 km

La cursa: aquesta competició ha celebrat l’edició 100 aquest any. Dmitrijs Serjogins i Cristina Silva han estat els guanyadors de la Jean Bouin 2023. Es fan proves de cinc i 10 quilòmetres, a més de les d’elit i les escolars. Es tracta de 15 curses diferents en un matí atlètic amb epicentre a l’avinguda de la Reina Maria Cristina. Dmitrijs Serjogins i Cristina Silva han estat els guanyadors de l’edició del 2023

Transplant Run

Data: 8 de desembre del 2024

Distància: 5 i 1 km (familiar)

La cursa: després de diversos anys sense disputar-se, la Transplant Run va tornar al Parc del Fòrum. La prova vol conscienciar la societat sobre ser donant i col·laborar en la recerca i el suport de les persones trasplantades. Està dividida en dos circuits, un de cinc quilòmetres i un altre familiar, de 1.000 metres.

24 hores d’ultrafons

Data: 14 de desembre del 2024

Distància: no n’hi ha. És una prova de resistència

La cursa: la 24 hores d’ultrafons es disputarà, aquest any, a l’estadi Joan Serrahima. Es tracta d’una prova de resistència i els participants poden optar a estar 24, 12 o 6 hores corrent. Ho poden fer de manera individual o per equips. La prova està organitzada per l’associació Corredors.cat.

Cursa CEC-Collserola

Data: 15 de desembre del 2024

Distància: 22 km

La cursa: la CEC-Collserola està organitzada pel Centre Excursionista de Catalunya i es disputa al Parc Natural de Collserola. A banda de la Mitja Marató també es disputen, el dia abans, les proves per edats amb la Cursa de Raions, dels cinc fins als 12 anys, i les categories sub-14 i sub-17. En la prova del 2023, els guanyadors de la Mitja Marató van ser Sergi Cabeza i Helena Florentí.

Cursa de la Sagrera

Data: 15 de desembre del 2024

Distància: 5 km, 10 km i cursa adaptada

La cursa: és la prova més antiga de Barcelona. L’any 1977 la comissió de festes de la Sagrera va introduir una festa infantil dins els actes de la festa major i, a partir de l’any següent, es va celebrar la primera edició oberta a totes les edats. En l’edició del 2023, els guanyadors han estat Marc Guardia i Marina Burgaya, els 10 quilòmetres, mentre que la prova dels 5 km, se l’han endut Arnau Simón i Rebeca Suárez.

En marxa contra el càncer – Km x Tothom

Data: 15 de desembre del 2024

Distància: 10 km, 5 km i 2,5 km

La cursa: La cursa “En marxa contra el càncer – Deichmann Km x Tothom” està organitzada per l’Associació Contra el Càncer a Barcelona i es disputa al Parc del Fòrum i el Port de Sant Adrià de Besòs. Consta de quatre curses i distàncies diferents: 5 km, 10 km, 2,5 km i la Kids Race. És una cursa solidària i l’any 2023 han participat més de 4000 atletes amb Estel Mosquera i Agustín Sánchez com a guanyadors.

Km de les Corts

Data: pendent de confirmar

Distància: 1 km

La cursa: la prova està organitzada pel Barcelona Atlètisme Club i es disputa en un circuït de 500 metres a la Travessera de les Corts entre els carrers de Numància i de Vallespir. L’any 2023 la prova arriba a la 18a edició i es disputan en 14 categories diferents.

Correblau

Data: pendent de confirmar

Distància: 10 i 5 km

La cursa: al darrere d’aquesta competició hi ha l’associació Aprenem Autisme, una entitat creada per famílies amb l’objectiu de reivindicar els drets dels seus fills autistes. La competició surt de la plaça del Fòrum i fa la volta al recinte amb dos formats, una prova de 5 km i, l’altra, de 10 km. Més de 1.500 persones van participar en l’edició del 2022. En la prova del 2023, Alex Grisha Torres i Marta Angel han estat els guanyadors.

Cros 3 Turons – La Diablada

Data: pendent de confirmar

Distància: 12 km

La cursa: La Diablada, que organitza el FC Martinenc, és una cursa molt especial amb una participació de poc més de 500 corredors. Els participants han de pujar tres turons: el del Carmel, el de la Creueta del Coll i el de la Rovira. Els guanyadors de l’edició del 2023 han estat Enzo Mersi i Rosa María Nieto.

Cursa de Sant Andreu

Data: pendent de confirmar

Distància: 5 km

La cursa: la Cursa de Sant Andreu, organitzada pel Club Natació Sant Andreu, ofereix un circuit de cinc quilòmetres pels carrers del barri. També hi ha curses infantils i per a joves amb tres recorreguts. Els guanyadors de l’edició del 2023 van ser Sofian Haddouti i Natalia Giménez 

Cursa Nick Horta per l’autisme

Data: no es disputarà

Distància: 5 km

La cursa: la competició, que enguany no es disputarà, surt del carrer del Tajo i arriba a la plaça d’Eivissa. També hi ha una cursa infantil no competitiva amb un recorregut de gairebé 1.500 metres. Els guanyadors del 2023 han estat Álex Cervero i Míriam Ortiz.

Barcelona Trail Races

Data: no es disputarà

Distància: 77 km

La cursa: la cursa, hereva de l’antiga Gran Trail Collserola, no es disputarà aquest 2024. La cursa recorria la serra de punta a punta amb sortida i arribada al Velòdrom d’Horta, passant per vuit dels nou municipis que hi ha dins del Parc Natural de Collserola.

Cursa dels Nassos

Data: 31 de desembre del 2024

Distància: 10 km

La cursa: aquesta carrera tanca el calendari de proves atlètiques de Barcelona i molts dels participants se la prenen des d’un punt de vista lúdic. Meritxell Soler i Mohamed el Ghazouany van pujar al podi de la Cursa dels Nassos 2023. En aquesta edició, Beatrice Chebet va fer el rècord del món de 5 km.