El calendari de curses a Barcelona d’aquest 2021 va creixent malgrat que, per ara, només hi ha més d’una quinzena de competicions previstes. El 2020 va arrencar amb una seixantena de curses previstes a Barcelona, però una trentena es van suspendre per la pandèmia del coronavirus.

Tens ganes de participar en una cursa a Barcelona? En aquest mapa interactiu recollim totes les competicions previstes a la ciutat, les trobaràs en color vermell. Les curses que s’han suspès apareixen amb un punt de color negre. Anirem actualitzant i ampliant la informació de les curses a mesura que se’n coneguin més detalls.

Trobes a faltar alguna cursa? Ens ho pots comunicar a Twitter, Facebook, per correu electrònic o per WhatsApp (638 29 22 97).

La covid reformula el calendari de curses a Barcelona 2021

Tradicionalment, la Cursa de Sant Antoni encetava el calendari de curses a Barcelona, al gener. Però enguany s’ha anul·lat la cita prevista per al juliol i la competició tornarà al gener del 2022. Així doncs, la primera cursa de l’any, el Cros Popular de Sants, va tenir lloc el 9 de maig. Per tant, la pandèmia ha endarrerit el calendari atlètic de Barcelona. Un símptoma d’aquesta nova realitat és que la majoria de curses estan previstes per a la segona meitat del 2021, especialment els mesos d’octubre i novembre.

Tota la informació de les curses a Barcelona 2021:

Cros popular de Sants

Data: 9 de maig

Quilòmetres: 5 km

La cursa: la competició s’adapta a les mesures per prevenir els contagis de covid-19 reduint el recorregut, passant dels 10 als cinc quilòmetres.

Unirun

Data: 16 de maig

Quilòmetres: 5 km

La cursa: aquesta cursa està oberta a tothom, formi part o no de la comunitat universitària. Això sí, a l’hora d’inscriure-s’hi, els corredors s’han d’adscriure a l’equip d’alguna de les 12 universitats catalanes que hi ha representades.

Els 10 Blaus

Data: del 20 de maig al 20 de juny

Quilòmetres: 5 i 10 km

La cursa: els Castellers de la Vila de Gràcia celebren la desena edició de la cursa amb una versió virtual. Els participants es poden inscriure al recorregut de cinc o 10 quilòmetres i completar-lo amb un telèfon intel·ligent o un rellotge GPS. El preu de la inscripció, tres euros, es destinarà al Rebost Solidari de Gràcia.

La Directa Tibidabo

Data: 30 de maig

Quilòmetres: 5 km

La cursa: des del Centre Cívic Vil·la Urània fins al temple del Tibidabo. Aquest és el repte que proposa el Club Excursionista de Gràcia. El recorregut es pot completar corrent o caminant.

Cursa científica Hospital de Sant Pau

Data: 19 de juny

Quilòmetres: 5 km

La cursa: va ser la primera competició que va tenir lloc el 2020 després del confinament. Enguany, el recorregut serà de cinc quilòmetres, en un circuit dins del Recinte Modernista de Sant Pau.

Salomon Run

Data: 20 de juny

Quilòmetres: 10 km

La cursa: els pendents i les escales són els protagonistes d’aquesta cursa.

Cursa popular de Nou Barris

Data: 11 de juliol

Quilòmetres: 5 km

La cursa: la competició oferia dos recorreguts, de tres i 10 quilòmetres. Però enguany tindrà un únic recorregut, de cinc quilòmetres. Les pistes d’atletisme de Can Dragó en són el punt d’arribada.

Cursa de la Mercè

Data: 19 de setembre

Quilòmetres: 10 km

La cursa: les inscripcions de la Cursa de la Mercè ja estan obertes. Enguany, es tornarà a adaptar a les mesures anticovid i, com a màxim, hi podran participar 6.000 corredors presencialment. En paral·lel, també s’obrirà una versió virtual de la cursa.

Cursa Barcelona Midnight Trail

Data: 1 d’octubre

Quilòmetres: 15 km

La cursa: la Barcelona Mignight Trail és una cursa nocturna amb el punt de sortida i arribada al Tibidabo.

eDreams Mitja Marató de Barcelona

Data: 17 d’octubre

Quilòmetres: 21,097 km

La cursa: la Mitja Marató passa de celebrar-se al febrer a l’octubre. En dues ocasions, el 2014 i 2015, s’hi han registrat rècords mundials.

Cursa Bombers de Barcelona

Data: 24 d’octubre

Quilòmetres: 10 km

La cursa: després de dos ajornaments durant el 2020, la Cursa de Bombers està prevista per a l’octubre del 2021.

Breakfast Run

Data: 6 de novembre

Quilòmetres: 4 km

La cursa: el dia abans de la Marató, els corredors podran sentir-se per un matí participants dels Jocs Olímpics de Barcelona del 1992. El recorregut d’aquesta cursa segueix els últims quilòmetres de la prova de marató del 92 i acaba a l’Estadi Olímpic Lluís Companys.

Kids Race

Data: 6 de novembre

Quilòmetres: 200 m

La cursa: la Kids Race és la versió infantil de la Marató de Barcelona. Hi podran participar infants nascuts entre el 2005 i el 2016 en diferents categories i recorreguts.

Zurich Marató de Barcelona 

Data: 7 de novembre

Quilòmetres: 42,2 km

La cursa: la Marató passa per 25 dels 73 barris de la ciutat. Sants, les Corts, la Vila Olímpica del Poblenou, el Besòs i el Maresme, Navas, Sant Andreu, la Sagrada Família i Sant Antoni en són exemples.

Barcelona Trail Races

Data: 20 de novembre

Quilòmetres: 77 km

La cursa: la Gran Trail Collserola recorre la serra de cap a cap, des del Papiol fins a Horta.

Cursa de la Dona

Data: 21 de novembre

Quilòmetres: 10 km

La cursa: després de l’edició virtual del 2020, enguany la Cursa de la Dona recupera les cites presencials. El nombre màxim de corredores es definirà en funció de les restriccions per la covid-19.

Cursa Moritz Sant Antoni – ANUL·LADA

Data: gener del 2022

Quilòmetres: 5 km

La cursa: tradicionalment, la Cursa Sant Antoni era la primera de l’any. Enguany, estava prevista per al mes de juliol amb un recorregut de 5 km. Finalment, l’edició del 2021 se suspèn. La cursa tornarà el gener del 2022.

Cursa Diagonal DiR Guàrdia Urbana – ANUL·LADA

Data: maig del 2022

Quilòmetres: 10 km

La cursa: inicialment, s’havia previst que aquesta cursa tornés a recórrer l’avinguda Diagonal de cap a cap el 26 de setembre. Però, finalment, els organitzadors han decidit suspendre l’edició d’enguany i traslladar-la a la segona quinzena de maig del 2022.