El calendari de curses a Barcelona d’aquest 2022 va creixent i, per ara, hi ha 28 competicions previstes amb una data concreta i una d’anul·lada, que no es va celebrar a l’abril. El 2022 ha estat l’any de la recuperació de la majoria de curses populars, que no es van poder fer durant l’any passat a causa de la covid-19.

Ja hi ha data per a la Marató de Barcelona del 2023

La propera competició al calendari és la Cursa de la Mercè 2022, que se celebra el 18 de setembre a partir de les 8.30 h del matí, i que betevé emet en directe. L’última cita atlètica que s’ha fet a Barcelona ha estat la Cursa Popular del Poble-sec, que amb el triomf de Sergi Ariaca i Rebeca Suárez.

Tens ganes de participar en una cursa a Barcelona? En aquest mapa interactiu recollim totes les competicions previstes a la ciutat, en color vermell. Les curses que encara no tenen una data adjudicada apareixen amb un punt de color negre. Anirem actualitzant i ampliant la informació de les curses a Barcelona aquest 2022 a mesura que se’n coneguin més detalls.

Trobes a faltar alguna cursa? Ens ho pots comunicar a Twitter, Facebook, per correu electrònic o per WhatsApp (638 29 22 97).

El calendari de curses a Barcelona el 2022

La Cursa de Sant Antoni enceta el calendari atlètic a Barcelona. Les següents competicions amb un lloc a l’agenda de març és la Unirun i la Científica Hospital de Sant Pau. A l’abril és el torn de la Mitja Marató de Barcelona i la Cursa El Corte Inglés.

El maig té el gruix més intens de cites amb la Marató de Barcelona, la versió infantil —la Kids Race—, la germana de la Marató de 10 km, la Salomon Run, la Directa Tibidabo o la Cursa de Nou Barris. Al juny també s’ha programat la 10 Blaus de Gràcia i, el 17 de juliol, la Cursa Popular del Poble-sec. A banda del protagonisme de la Cursa de la Mercè al setembre, també hi ha dates per a més endavant com la Cursa de Bombers, a l’octubre, i la de la Dona i la Jean Bouin, al novembre.

Tota la informació de les curses a Barcelona 2022:


Cursa Moritz Sant Antoni

Data: 16 de gener del 2022

Distància: 10 km

La cursa: les mesures de prevenció per la covid-19 van estar presents en la 43a edició de la Cursa de Sant Antoni, que van disputar més de 1.600 corredors. Dmitrijs Serjogins i Cristina Silva van ser els guanyadors de la competició del 2022.

Unirun

Data: 13 de març del 2022

Distància: 5 km

La cursa: aquesta prova està oberta a tothom, formi part de la comunitat universitària o no. Això sí, a l’hora d’inscriure-s’hi, els corredors s’han d’adscriure a l’equip d’alguna de les 12 universitats catalanes que hi ha representades. Així va ser la Unirun 2022.

Cursa Científica Hospital de Sant Pau

Data: 26 de març del 2022

Distància: 5 km

La cursa: aquesta va ser la primera competició que va tenir lloc el 2020 després del confinament. El recorregut de la Cursa Científica Hospital de Sant Pau és de cinc quilòmetres, en un circuit dins del Recinte Modernista de Sant Pau. Només hi participen 150 corredors.

Mitja Marató de Barcelona

Data: 3 d’abril del 2022

Distància: 21,1 km

La cursa: la Mitja Marató de Barcelona és una de les més ràpides de tot el món i això l’ha convertit en l’escenari de dos rècords mundials en categoria femenina. En l’edició del 2022, Haftu Teklu va guanyar i batre el rècord de la cursa en categoria masculina. La guanyadora de la cursa en categoria femenina ha estat Margaret Kipkemboi.

Milla Sagrada Família

Data: sense data prevista de tornada a causa de la covid-19. La Milla és una cursa molt infantil i familiar i, segons els organitzadors, fins que no se superin del tot les restriccions de la pandèmia, no tenen previst reprendre-la.

Distància: 1,6 km

La cursa: competició de 1.609 metres que recorre el carrer de Mallorca, entre Lepant i Sicília, i coincideix amb la Festa Major de la Sagrada Família. Es tracta d’un cursa que surt cada 15 minuts durant tres hores i és apte per a tots els públics.

Cursa El Corte Inglés

Data: 24 d’abril del 2022

Distància: 10,6 km

La cursa: després de dos anys cancel·lada per la covid, la Cursa El Corte Inglés torna a celebrar la 42a edició. A partir de l’1 de març, els participants ja es poden inscriure. La prova surt de l’avinguda Diagonal per arribar al passeig de Gràcia (el quilòmetre 3 coincideix amb La Pedrera), per després girar pel carrer d’Aragó, la Gran Via i el carrer de la Marina. Els corredors giren per Ausiàs Marc i acaben, com és habitual, a la plaça de Catalunya. Dmitrijs Serjogins i Meritxell Soler es van emportar l’edició del 2022.

Breakfast Run

Data: 7 de maig del 2022

Distància: 4 km

La cursa: el dia abans de la Marató, els corredors se senten participants dels Jocs Olímpics de Barcelona del 1992 gràcies a la Breakfast Run. El recorregut d’aquesta cursa segueix els últims quilòmetres de la prova de la Marató del 92 i acaba a l’Estadi Olímpic Lluís Companys. L’edició del 2022 va tenir 1.500 participants.

Kids Race

Data: 7 de maig del 2022

Distància: de 200 metres a 1 km

La cursa: la Kids Race és la versió infantil de la Marató de Barcelona amb diferents categories i recorreguts. És una prova destinada a corredors d’entre quatre i 15 anys i se celebra 24 h abans de la Marató de Barcelona. En l’edició del 2022, l’èxit va ser total.

Zurich Marató de Barcelona 

Data: 8 de maig del 2022

Distància: 42,2 km

La cursa: la Marató de Barcelona passa per 25 dels 73 barris de la ciutat, com Sants, les Corts, la Vila Olímpica del Poblenou, Navas o la Sagrada Família. Els primers a passar la línia de meta a l’edició del 2022 van ser Yihuniligne Adane i Meseret Dekebo, que van guanyar amb rècord.

Marató de 10 km

Data: 8 de maig del 2022

Distància: 10 km

La cursa: la Marató de Barcelona va tenir una “germana petita” en forma de cursa de 10 quilòmetres amb la qual compartirà sortida, arribada i una part del recorregut.

Salomon Run

Data: 15 de maig del 2022

Distància: 10 km

La cursa: els pendents, les escales i els canvis de terreny (asfalt i terra) són els protagonistes d’aquesta competició que comença i acaba a la Font Màgica de Montjuïc. Així va ser la Salomon Run 2022.

La Directa Tibidabo

Data: 15 de maig del 2022

Distància: 5 km

La cursa: des del Centre Cívic Vil·la Urània fins al temple del Tibidabo. Aquest és el repte que proposa el Club Excursionista de Gràcia. El recorregut de La Directa Tibidabo es pot completar corrent o caminant. L’edició del 2022 v ser per a Ricardo Esclápez i Marina Albesa.

Cursa Barcelona Midnight Trail

Data: 20 de maig del 2022

Distància: 15 km

La cursa: la Barcelona Mignight Trail és una cursa nocturna amb el punt de sortida i arribada al Tibidabo. És imprescindible participar-hi amb un llum frontal.

Cursa Popular de Nou Barris

Data: 22 de maig del 2022

Distància: 10 km

La cursa: la competició de Nou Barris recupera el recorregut de 10 km després que l’any passat se’n fes un de cinc. Ilias Fifa i Yolanda Ramírez van ser els més ràpids en l’edició del 2022.

Cursa Diagonal DiR Guàrdia Urbana

Data: 29 maig del 2022

Distància: 10 km

La cursa: després que els organitzadors van suspendre l’edició 2021 de la Cursa Diagonal DiR Guàrdia Urbana i la del 2020, quan va esclatar la pandèmia, Barcelona recupera aquesta competició que recorre la Diagonal de nord a sud. Reyes Estévez i Oda Hove s’han imposat a la Cursa Diagonal DiR Guàrdia Urbana 2022, que enguany disputava la vuitena edició.

10 Blaus de Gràcia

Data: 19 de juny del 2022

Distància: 5 i 10 km

La cursa: ha tornat a disputar-se després de dos anys aturada per la pandèmia. Més de 500 atletes han pres la sortida d’una prova que han guanyat Núria Riu i Cristian Martínez.

Cursa Popular del Poble-sec

Data: 17 de juliol del 2022

Distància: 5 km

La cursa: ha estat la 23a edició d’aquesta prova atlètica, que coincideix amb la Festa Major del Poble-sec. El Club Atlètic Running organitza aquesta competició de 5 km. Sergi Ariaca i Rebeca Suárez han estat els guanyadors de la cursa del 2022.

Cursa de la Mercè

Data: 18 de setembre del 2022

Distància: 10 km

La cursa: farà el recorregut habitual, que ja es va recuperar l’any passat després d’adaptar-ho el 2020 amb motiu de la pandèmia. Enguany, la inscripció està reduïda a 8.000 corredors.

Cursa Nick Horta per l’autisme

Data: 2 d’octubre del 2022

Distància: 5 km

La cursa: la competició surt del carrer del Tajo i arriba a la plaça d’Eivissa. La prova comença a les 9 h i aquest any la recaptació anirà destinada al Centre Educatiu Terapèutic Carrilet. També hi haurà una cursa infantil no competitiva amb un recorregut de gairebé 1.500 metres. L’any 2019 la prova va arribar a la desena edició.

Cursa Bombers de Barcelona

Data: 23 d’octubre del 2022

Distància: 10 km

La cursa: després de dos ajornaments durant el 2020, la Cursa Bombers 2021 es va celebrar a l’octubre i ara, també hi ha data per a la Cursa Bombers 2022. Es tracta d’una prova solidària en què podem veure molts corredors vestits de bombers. En breu, s’obriran les inscripcions.

Correm Junts 2022

Data: 23 d’octubre del 2022

Distància: 1.609 m

La cursa: és una competició solidària, en què les persones amb discapacitat estan plenament integrades. Hi participen amb la resta de corredors del mateix sexe i franja d’edat. Junts recorren una distància d’una milla, és a dir, poc més d’un quilòmetre i mig. Els beneficis es destinen íntegrament a la Fundació Aspasim, dedicada a l’atenció de persones amb discapacitat intel·lectual greu.

Cursa de la Dona

Data: 6 de novembre del 2022

Distància: 8 km

La cursa: també coneguda com la marea rosa, la Cursa de la Dona 2021 va recuperar la presencialitat després de l’edició virtual del 2020. La carrera visibilitza el càncer de mama i destina els diners recaptats a la investigació.

Cros Popular de Sants

Data: 13 de novembre del 2022

Distància: 5 km

La cursa: l’any passat, el Cros Popular de Sants es va adaptar a les mesures per prevenir els contagis de covid-19 i va reduir el recorregut dels 10 als cinc quilòmetres. Així va anar el Cros Popular de Sants 2021.

Barcelona Trail Races

Data: 19 de novembre del 2022

Distància: 77 km i altres recorreguts

La cursa: la Gran Trail Collserola recorre la serra de cap a cap, des del Papiol fins a Horta. Tot i ser al novembre, la data per al 2022 ja s’ha confirmat.

Cros 3 Turons – La Diablada

Data: 20 de novembre del 2022

Distància: 12 km

La cursa: La Diablada, que organitza el FC Martinenc, és una cursa molt especial amb una participació de poc més de 500 corredors. Els participants han de pujar tres turons: el del Carmel, el de la Creueta del Coll i el de la Rovira.

Jean Bouin

Data: 27 de novembre del 2022

Distància: 5 i 10 km

La cursa: aquesta competició celebra aquest 2022 l’edició 99. La Jean Bouin 2021 va recuperar les distàncies de cinc i 10 quilòmetres, a més de les curses populars i la dels professionals.

Cursa de Sant Andreu

Data: pendent de confirmar

Distància: 5 km

La cursa: la Cursa de Sant Andreu arriba a la 43a edició. La prova, organitzada pel Club Natació Sant Andreu, ofereix un circuit de cinc quilòmetres pels carrers del barri. També hi ha curses infantils.

Cursa de la Sagrera

Data: pendent de confirmar

Distància: 5 km

La cursa: la Cursa de la Sagrera és la prova més antiga de Barcelona. L’any 1977 la comissió de festes del barri va introduir una festa infantil dins els actes de la festa major i, a partir de l’any següent, es va celebrar la primera edició oberta a totes les edats.

Cursa dels Nassos

Data: pendent de confirmar

Distància: 10 km

La cursa: aquesta carrera tanca el calendari de proves atlètiques de Barcelona. Lahcen Ait Alibou i Marta Galimany van ser els guanyadors de la Cursa dels Nassos 2021.