El calendari de curses a Barcelona d’aquest 2021 va creixent malgrat que, per ara, només hi ha una dotzena de competicions previstes. El 2020 va arrencar amb una seixantena de curses previstes a Barcelona, però d’aquestes, una trentena es van suspendre per la pandèmia del coronavirus.

Tens ganes de participar en una cursa a Barcelona? En aquest mapa interactiu recollim totes les competicions previstes a la ciutat, les trobaràs en color vermell. Les curses que s’han suspès apareixen amb un punt de color negre. Anirem actualitzant i ampliant la informació de les curses a mesura que se’n coneguin més detalls.

Trobes a faltar alguna cursa? Ens ho pots comunicar a Twitter, Facebook, per correu electrònic o per WhatsApp (638 29 22 97).

La covid reformula el calendari de curses a Barcelona 2021

Tradicionalment, la Cursa de Sant Antoni encetava el calendari de curses a Barcelona, al gener. Però enguany està prevista per al juliol. La pandèmia, doncs, ha endarrerit el calendari atlètic de Barcelona. Un símptoma d’aquesta nova realitat és que la majoria de curses estan previstes per a la segona meitat del 2021, especialment els mesos d’octubre i novembre.

Tota la informació de les curses a Barcelona 2021:

Cros popular de Sants

Data: 9 de maig

Quilòmetres: 5 km

La cursa: la competició s’adapta a les mesures per prevenir els contagis de covid-19 reduint el recorregut, passant dels 10 als 5 quilòmetres.

Unirun

Data: 16 de maig

Quilòmetres: 5 km

La cursa: aquesta cursa està oberta a tothom, formi part o no de la comunitat universitària. Això sí, a l’hora d’inscriure-s’hi, els corredors s’han d’adscriure a l’equip d’alguna de les 12 universitats catalanes que hi ha representades.

Salomon Run

Data: 23 de maig

Quilòmetres: 10 km

La cursa: els pendents i les escales són els protagonistes d’aquesta cursa.

Cursa Moritz Sant Antoni

Data: 4 de juliol

Quilòmetres: 10 km

La cursa: tradicionalment, la Cursa Sant Antoni era la primera de l’any. Enguany, passa al mes de juliol.

Cursa Barcelona Midnight Trail

Data: 1 d’octubre

Quilòmetres: 15 km

La cursa: la Barcelona Mignight Trail és una cursa nocturna amb el punt de sortida i arribada al Tibidabo.

eDreams Mitja Marató de Barcelona

Data: 17 d’octubre

Quilòmetres: 21,097 km

La cursa: la Mitja Marató passa de celebrar-se al febrer a l’octubre. En dues ocasions, el 2014 i 2015, s’hi han registrat rècords mundials.

Cursa Bombers de Barcelona

Data: 24 d’octubre

Quilòmetres: 10 km

La cursa: després de dos ajornaments durant el 2020, la Cursa de Bombers està prevista per a l’octubre del 2021.

Breakfast Run

Data: 6 de novembre

Quilòmetres: 4 km

La cursa: el dia abans de la Marató, els corredors podran sentir-se per un matí participants dels Jocs Olímpics de Barcelona del 1992. El recorregut d’aquesta cursa segueix els últims quilòmetres de la prova de marató del 92 i acaba a l’Estadi Olímpic Lluís Companys.

Kids Race

Data: 6 de novembre

Quilòmetres: 200 m

La cursa: la Kids Race és la versió infantil de la Marató de Barcelona. Hi podran participar infants nascuts entre el 2005 i el 2016 en diferents categories i recorreguts.

Zurich Marató de Barcelona 

Data: 7 de novembre

Quilòmetres: 42,2 km

La cursa: la Marató passa per 25 dels 73 barris de la ciutat. Sants, les Corts, la Vila Olímpica del Poblenou, el Besòs i el Maresme, Navas, Sant Andreu, la Sagrada Família i Sant Antoni en són exemples.

Barcelona Trail Races

Data: 20 de novembre

Quilòmetres: 77 km

La cursa: la Gran Trail Collserola recorre la serra de cap a cap, des del Papiol fins a Horta.