festa major casc antic

El barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera celebra la festa major del 22 de juny al 3 de juliol. Aquests dies el barri s’omple de concerts, balls, gastronomia, teatre i propostes per a tota la família. Després de dos anys de celebrar-la en un format més reduit, la festa retorna amb dos cap de setmana plens de propostes!. Aquí t’ho expliquem.


Quan?

Del 22 de juny al 3 de juliol.


On?

En diferents places i carrers del barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera


Consulta el programa de Festa Major [PDF]

Programa (resum)

 • Del 22 de juny al 5 de juliol: Concurs de Fotografia de la Festa Major, que vol trobar les millors imatges representatives de la festa.
 • Dimecres 22 de juny

  19 h: dues grans cercaviles recorreran els carrers del barri per anunciar que ja han arribat els dies de celebració.  Un dels recorreguts tindrà el punt de sortida a la plaça de les Beates i l’altre al carrer Argenteria.

  20 h: al Centre Cívic Convent de Sant Agustí es farà el pregó de festa Major, que aquest any anirà a càrrec del representant de l’Associació de Joves del Centre, Xavier Claveguera. L’acte també comptarà amb l’actuació d’Arlet Capella Margarit i en acabar s’oferirà una copa de cava als assistents.
 • Dijous 23 de juny: al vespre tothom està convocat al gran Revetllassu 2022, al peu de l’Arc de Triomf, on hi haurà concert i un sopar popular.
 • Dimecres 29 de juny:

  De 9 a 13 h: la Comisssió de Diversitat Funcional Ciutat Vella munta la Festa de la Diversitat al claustre del Convent de Sant Agustí, amb actuacions de la Companyia de Flamenc Inclusió de Casa Candela i la Coral Trisom de l’Associació d’Amputats Sant Jordi.

  De 19 a 20 h: a la plaça de Sant Pere de les Puel·les hi haurà el Seguici de Festa Major i la Ballada de gegants
 • Dissabte 2 de juliol:

  D’11 a 20 h: lAssociació Santa Caterina, veïns i comerciants del Mercat i del Barri organitza durant tot el dia la Fira de Comerços, a l’avinguda Francesc Cambó amb el carrer Freixures.

  De 17 a 21 h:
   XXIX Trobada de Gegants del Casc Antic de Barcelona. A les 17.30 h, es farà la ballada de gegants i partir de les 18 h, sortirà el cercavila que recorrerà els carrers del barri fins a la Basílica de Santa Maria del Mar.
 • Sopars veïnals

  Els sopars veïnals tornaran a tenir un gran protagonisme, ja que aquest any són diversos els carrers del barri que han decidit organitzar-ne. En trobarem al carrer Princesa el dijous 30 de juny, al carrer del Rec i al de Verdaguer i Callís, el divendres dia 1 de juliol, i al carrer de Sant Pere Més Alt, el dissabte dia 2. A més, al Pou de la Figuera, dins de la festa ‘Forat on fire’ del divendres 1, també es farà un sopar popular amb brases.