la porca de sant antoni

Què?

La que havia de ser la primera festa major de l’any, la Festa Major de Sant Antoni 2021 (patró: Sant Antoni Abat el 17 de gener) queda posposada per l’afectació de la covid: se celebrarà a l’estiu, del 2 a l’11 de juliol 2021. Serà també durant aquests dies d’estiu quan es farà la cavalcada del Tres Tombs, que també es posposa.

Dissabte 16 de gener, però, es farà un tast del que hauria d’haver estat. Aquí us expliquem quines seran les activitats del Tast hivernal de la Festa Major


Quan?

Dissabte, 16 de gener del 2021


On?

A la plaça de Tamarit del Mercat de Sant Antoni.


Com?

Cal inscripció on line per assitir a les activitatsPrograma

  • 11 h: la Porca i la seva filleta, l’Espurna, es plantaran a la plaça per celebrar el seu primer any de vida i recollir els xumets dels nens i nenes que ja s’han fet grans.
  • 12 a 14.30 h: s’habilitarà un punt de l’ONG De Veí a Veí per recollir aliments per a les persones més necessitades del barri i l’Aula Ambiental del districte regalarà una petita planta per portar a casa.
  • 12 h: el Centre LGTBI celebrarà el segon aniversari dissabte. Ho farà afegint-se a l’acte testimonial d’hivern de la Festa Major de Sant Antoni amb un concert de Monterrosa.
  • 13.30 h: trivial amb bingo i música seleccionada pel punxadiscos Kuki, organitzat per l’Assemblea de Joves de Sant Antoni.
  • 18.30 h: projecció del documental ‘También la lluvia’, d’Icíar Bollaín.
  • 21 h: la celebració simbòlica de la Festa Major de Sant Antoni acabarà amb focs artificials que es llençaran des dels terrats del barri.

Joc interactiu de sant Antoni i el Dimoni

En aquest Sant Antoni tan atípic s’ha organitzat una proposta festiva ben diferent de les desfilades, ballades i correfocs que normalment vivim a les places i carrers. És el Joc de Sant Antoni i el Dimoni, de caràcter interactiu i pensat per a jugar-hi a l’ordinador, la tauleta o el mòbil. Pretén acostar les tradicions del cicle festiu de Sant Antoni de la nostra ciutat a tota la família.

El joc comença al mercat de Sant Antoni, on el Dimoni ha segrestat sant Antoni. A partir d’un llibre vell i gràcies a l’ajuda de nombrosos personatges, en Tonet i l’Antònia visiten els barris barcelonins que aquestes dies celebren festa. Connecteu-vos i ajudeu-nos a alliberar sant Antoni!Foguerons de Sant Antoni de sa Pobla a Gràcia 2021

Ja fa vint-i-nou anys que el darrer cap de setmana de gener els carrers i les places de l’antiga Vila de Gràcia s’omplen de foguerons. S’hi fa la festa dels Foguerons de sa Pobla, una tradició importada de Mallorca que ha calat profundament en el calendari festiu gracienc. De fet els Foguerons estan tan consolidats que s’han acabat convertint en la festa major d’hivern oficiosa de Gràcia. Aquest any no cremaran els foguerons, però sí que hi haurà molts altres actes per acostar-se a la cultura popular i les tradicions mallorquines. Consulteu-los aquí.


Tres Tombs Infernals de Sant Andreu 2021

Aquest any es transformaran en Els Tres Tombs Infernals Escàpols, un joc interactiu, a l’estil d’una Escape Room. El joc es desenvoluparà entre l’11 i el 23 de gener i està dirigit a tothom qui vulgui passar una estona entretinguda. Tota la informació en PDF