La tradició de Sant Esteve és menjar canalons i hi ha molts barcelonins que la segueixen al peu de la lletra. Però no tothom els cuina a casa, i per això, cada vegada són més els qui compren a les botigues de menjar preparat. A la pràctica això es tradueix en les llargues cues, per endur-se aquest àpat clàssic de le festes. En alguns establiments alguns clients han hagut d’esperar fins a una hora.

33.000 mil canalons per encàrrec

És el cas de La Crossanda, una casa de canelons ubicada al carrer de Muntaner, on els clients s’han hagut de carregar de paciència per endur-se la comanda a casa. Aquesta és la quarta campanya de Nadal i malgrat que el negoci està obert tot l’any, per Sant Esteve és quan fan el seu agost. Aquestes festes han venut 33.000 canalons i, de fet, han hagut de dir que no a alguns encàrrecs.

A la botiga Va de cuina que porta el segell del xef Jordi Vilà també tenen molta demanda. De fet, fa només tres setmanes que a la botiga de Sarrià s’ha sumat també un segon establiment a Sant Antoni.

Els farcits de carn, els reis de la taula

Els canelons tradicionals, farcits de carn, són els més buscats arreu. Però hi ha de molts gustos, com de bolets o mariscs. Tot i que també se’n fan amb bexamel o sense, aptes per a cèliacs o sense lactosa.

canalons Sant Esteve 2023

Què vols saber del Nadal 2023?