Una fuita ha deixat a les fosques i sense aigua 459 veïns de l’Eixample durant 16 hores aquest dilluns, dia de Nadal. Segons Endesa, s’ha inundat un centre de transformació de la companyia situat al carrer de Consell de Cent amb Aribau i la instal·lació ha quedat completament inservible. L’elèctrica assegura que l’incident s’ha produït cap a les 6 h i fins les 22.40 h no ha pogut restablir el servei de tots els usuaris afectats.

Els operaris treballen durant tot el dia

Els operaris d’Aigües de Barcelona s’han passat tot el dia treballant per trobar l’origen de la fuita. Després d’hores de feina han detectat que la incidència no estava a les seves canonades, sinó que era d’aigües freàtiques. En aquest moment, els treballadors de la companyia s’han retirat i els veïns han recuperat el subministrament. L’empresa també ha informat a l’Ajuntament de Barcelona i els Bombers.

Fonts d’Endesa han explicat a betevé que la fuita ha malmès la instal·lació i durant tot el dia s’ha treballat per mobilitzar un grup electrogen. La previsió era restablir el servei cap a les 15 h però finalment no ha estat possible. Els veïns més afectats han estat els del carrer del Consell de Cent, entre Aribau i Muntaner.

L’avaria fa canviar els plans als veïns

Arran de la fuita, els veïns de la zona han adaptat els seu dia de Nadal. Dues veïnes han explicat a betevé que no s’han pogut dutxar i han hagut d’anar a dinar fora perquè a casa no tenien ni agua ni llum. Un altre veí assegura que ha aprofitat les restes del sopar de la nit de Nadal per dinar aquest dilluns. Després de recuperar la llum, els afectats es plantegen reclamar indemnitzacions per tots els aliments que tenien al congelador i s’han fet malbé.