Va passar el 2021 (en plena pandèmia de la covid), va passar el 2022, ja sense restriccions, i aquest 2023 la imatge s’ha tornat a repetir. Després del dinar de Nadal, centenars de joves van baixar de casa i van ocupar les voreres i, fins i tot, la calçada d’un tram del carrer de Mandri per passar l’estona amb amics i consumir begudes alcohòliques.

El vídeo que pots veure en aquesta pàgina van ser enregistrat per Ricardo Doménech. L’aglomeració de persones (unes 1.000, segons fonts municipals) fent botellot enmig del carrer va obligar la Guàrdia Urbana a tallar el trànsit de vehicles durant hores fins que no va procedir al desallotjament, pels volts de la 1 de la matinada.

Una imatge habitual cada dia de Nadal

Es tracta d’una imatge ja habitual per Nadal que no agrada a alguns veïns d’aquest carrer de Sant Gervasi – la Bonanova: “Aquí la gent pot fer botellada protegida pels agents de la Guàrdia Urbana i a més els talleu els carrers?”, es pregunta un resident. Ara bé, n’hi ha d’altres amb qui ha parlat betevé que no ho veuen pas malament, ja que asseguren que “no fan mal a ningú” celebrant el Nadal al carrer i que no generen cap desperfecte a la via pública.

Un dels bars de la zona ha explicat a betevé que a tres establiments es va esgotar l’alcohol que tenien per vendre en qüestió d’hores i que van haver de tancar abans d’hora per aquesta qüestió.

Un desallotjament “sense incidents”

De fet, en un vídeo compartit a les xarxes socials, es pot veure el miler de joves al vespre envaint la calçada i fent xivarri. “Fa anys que es repeteix i no prenen cap mesura preventiva”, assegura l’autor de les imatges. Agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona van bloquejar la circulació de vehicles en aquest punt i van desallotjar el miler de joves cap a la 1 h, “sense incidents“, segons han confirmat fonts municipals a betevé.