ou com balla

El Corpus de Barcelona celebra aquest 2020 el seu 700 aniversari amb una programació especial en línia entre l’11 i el 14 de juny. La pandèmia del coronavirus marcarà aquesta edició que es podrà seguir per internet i les xarxes socials. L’inici de la festivitat serà el proper 11 de juny amb el repic de les campanes de l’església del Pi i de la Catedral que tocaran a les 12 h, mentre que el fi de la festa el marcaran aquests campanars el proper diumenge 14 de juny a les 20.30 h.

L’ou com balla, en directe per internet

Es podran veure vídeos gravats i altres actes en directe, es programaran reportatges de curiositats, entrevistes i taules rodones. Al web de l’Ajuntament i a les xarxes socials es podrà veure a partir de l’11 de juny L’ou com balla a la Catedral i el dels Jardins de Rubió i Lluch. Aquesta pàgina es mantindrà activa tot l’any i s’aniran penjant continguts sobre el Corpus.

L’Arxiu Històric de Barcelona prepara un web amb documents històrics i un muntatge audiovisual amb imatges de L’ou com balla de la Casa de l’Ardiaca del darrer segle. Alhora es presentarà el llibre ‘Corpus, la festa de les festes’, de l’autor Amadeu Carbó.

L’activitat de la catifa de Gràcia serà també virtual i els catifaires conviden als veïns que enviïn imatges i dibuixos per crear-ne el mosaic de la seva. Els Gegants de la Ciutat també participaran de la festa i han preparat un retallable amb els diferents vestits que han portat des de l’any 1929, mentre que a la Casa dels Entremesos hi faran una filmació a intervals amb el muntatge de la seva catifa de flors. Els Gegants del Pi, en canvi, han creat un taller virtual per fer una garlanda de flors com les que porten les seves gegantes el dia de Corpus.

Les festes s’acabaran el 14 de juny al vespre amb un concert de l’orgue de la Catedral, que s’emetrà per internet i acabarà amb el toc de campanes de la Catedral i del Pi.