motos aparcades vorera avís

La campanya per treure motos de la vorera —i afavorir així el desconfinament per coronavirus— ja s’ha posat en marxa. La Guàrdia Urbana ha començat a deixar avisos en tots aquells ciclomotors estacionats en les voreres de carrers pacificats, com el del Consell de Cent, on en les últimes setmanes s’ha guanyat espai per als vianants i no està permès estacionar-hi motos.

Tot i que es tracta d’avisos i no de multes, el consistori va anunciar fa dies que es començaria a sancionar els conductors, un cop Barcelona entrés en la fase 1 de desconfinament, és a dir, el dilluns 25 de maig.

 

La sortida de les motos de les voreres en alguns carrers de Barcelona respon a la voluntat del consistori d’afavorir la mobilitat dels vianants i l’ús de la bicicleta durant el desconfinament. Es calcula que, amb les actuacions de pacificació, es trauran fins a 2.000 bicicletes de les voreres de 24 àmbits de la ciutat i es recuperaran fins a 43.000 metres quadrats de vorera. Com a contrapartida, la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, va anunciar que es crearien 500 noves places per a motocicletes a la calçada i que se senyalitzarien amb pintura a terra.

 

Tot i que en un inici es va informar que els avisos es mantindrien fins al final de la fase 0,5 de desconfinament, encara no s’han començat a sancionar els conductors amb ciclomotors aparcats en carrers com el del Consell de Cent, Girona o Rocafort.