Després que aquest diumenge es fes pública una sentència del Tribunal Suprem que prohibeix l’ús de banderes “no oficials” als edificis públics, l’alcadessa de Barcelona, Ada Colau, ha sortit al pas de la polèmica. Colau ha dit que “està a favor de la llibertat d’expressió” però, sobre si col·locarà la bandera LGTBI al balcó de l’Ajuntament el Dia de l’Orgull Gai, s’ha limitat a explicar que “Barcelona celebrarà l’Orgull a tots els carrers i places perquè és una festa que ens identifica com a ciutat”. 

Colau ha fet aquestes declaracions un dia després que el Tribunal Suprem hagi donat a conèixer una sentència que veta l’ús de banderes que no siguin oficials en edificis públics. La prohibició implicaria banderes tan diverses com l’estelada o la de l’Orgull LGTBI. Precisament, la sentència que s’ha fet pública anul·la un acord del consistori de Santa Cruz de Tenerife que volia penjar la bandera tricolor canària a l’Ajuntament.

Els actes de l’Orgull LGTBI són tot un esdeveniment a la ciutat. En l’edició del 2019 del Pride Barcelona, es va celebrar entre el 28 i el 29 de juny i va culminar en una gran manifestació.