Les campanes del carilló del Palau de la Generalitat han sonat a les 12 h d’aquest dijous per interpretar ‘Healing bells’, una cançó composta en solidaritat amb les víctimes de la pandèmia del coronavirus. L’obra l’han tocat a la mateixa hora més d’una trentena d’artistes d’una dotzena de països dels cinc continents en el Dia Mundial de la Diversitat Cultural per al Diàleg i el Desenvolupament de la Unesco.

La iniciativa ha anat a càrrec de lThe Network of War Memorial and Peace Carillons i Anna Maria Reverté, carillonista del Palau, ha estat l’encarregada de tocar a Catalunya. Ho ha fet de manera simultània amb músics d’Alemanya, Austràlia, Bèlgica, el Brasil, Corea del Sud, Dinamarca, els Estats Units d’Amèrica, França, Noruega, els Països Baixos, Polònia i Sud-àfrica.

49 campanes de bronze

El carilló de la Generalitat va ser creat als Països Baixos i data del 1976, quan va substituir el petit carilló que hi havia des del 1927. L’instrument actual està format per 49 campanes de bronze i pesa 4.898 quilos. I abans de la pandèmia ressonava a les 12 i a les 18 h de dilluns a divendres, alguns dissabtes a mig matí i en festivitats com la Mercè i Sant Esteve.