L’entrenador del Barça de futbol sala Andreu Plaza està molt satisfet de tornar a treballar amb la plantilla després de dos mesos a causa del coronavirus i destaca que “l’equip ha fet els deures durant l’aturada, ningú no s’ha deixat anar”.

La superpretemporada

El tècnic diu que ara no estan fent una pretemporada, sino una superpretemporada. Ho argumenta dient que normalment els jugadors fan un mes de vacances a l’estiu i després tornen a poc a poc fins aconseguir un estat físic òptim. La situació d’ara és més complicada perquè la plantilla ha estat dos mesos fora de competició, una situació que afecta tots els equips de la Lliga.

Mentalitzats per guanyar-ho tot

El món va paralitzar-se en un bon moment de joc i de resultats per al Barça, per això Andreu Plaza destaca que “els jugadors estan mentalment convençuts que continuaran en una dinàmica positiva. Vam guanyar la Copa d’Espanya i va aturar-se tot.

Un play-off trampós

Si la competició espanyola torna com està previst a finals de juny o començaments de juliol, el Barça jugarà un play-off exprés en què participaran els vuit millor classificats en el moment de l’aturada. Per a Plaza el que està en joc té doble valor: “Ens juguem el títol de Lliga i classificar-nos per a la Champions de la temporada que ve”. Tot s’ho jugaran en un format de quarts de final, semifinal i final, sense marge per a cap errada.

S’entrenen en els camps de futbol de la ciutat esportiva