És 2 de setembre i Barcelona comença a reprendre l’activitat habitual. Un exemple en són les biblioteques municipals que han obert aquest dilluns després d’un mes de vacances, tot i que 13 s’han mantingut obertes durant l’agost. L’única que continuarà tancada és la de Francesc Candel, a Sants-Montjuïc, on fins al novembre s’estaran fent obres per renovar el sistema d’aire condicionat.

La Biblioteca Sant Antoni –  Joan Oliver també ha tornat a la normalitat després d’haver estat tres setmanes tancada per problemes de climatització, tot i que va reobrir dies abans de les vacances.

La directora d’Innovació i Comunicació, Anna Brull, ha explicat que aquesta temporada tornarà a estar plena d’activitats, des de clubs de lectura fins a tallers de robòtica. De fet, ha afirmat que el plat fort arribarà el tercer trimestre, quan l’afluència de gent és més notable.

El conflicte laboral dels bibliotecaris, en suspens

L’inici de la nova temporada a les biblioteques arriba amb un conflicte laboral encara obert. Els treballadors van protagonitzar diverses vagues fa uns mesos per reclamar, entre altres coses, un augment de la plantilla. Fins al moment, se’ls havia dit que era inviable però l’última aturada la van desconvocar amb l’esperança de poder parlar amb el nou govern municipal perquè escolti les seves reivindicacions.