Les 40 biblioteques de Barcelona estan repartides pels 10 districtes i no tots els barris en tenen una. La majoria estan especialitzades en una temàtica, com el cinema, els moviments socials o les ciències forenses. Troba en aquest mapa interactiu les biblioteques de Barcelona i quins horaris tenen.

Quines mesures cal prendre per anar a la biblioteca?

Aquestes són les mesures per evitar contagis per coronavirus que han de tenir en compte els usuaris de les biblioteques:

  • ús obligatori de la mascareta a partir dels sis anys
  • rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic
  • mantenir la distància de seguretat amb altres usuaris en els espais per llegir o estudiar

Especialitzacions del catàleg de les biblioteques

La biblioteca més nova a Barcelona és la Montserrat Abelló, de les Corts, i està especialitzada en la cultura “maker”. L’especialització de cada centre pot estar relacionada amb el territori com és el cas de la Francesc Candel, a la Marina de Port. Aquest equipament té un fons dedicat a l’automobilisme per la història de la Zona Franca lligada amb el sector del motor. La temàtica també pot estar associada amb la personalitat de qui dona nom l’equipament. Per exemple, la Biblioteca Esquerra de l’Eixample – Agustí Centelles està especialitzada en fotografia, o del Carmel – Juan Marsé, en novel·la barcelonina.

Quantes biblioteques hi ha a cada districte?

33 directores de biblioteques

Una altra dada curiosa relacionada amb les biblioteques barcelonines és la direcció d’aquests equipaments. Hi ha set centres dirigits per homes, un 17,5 % respecte del total.