El pati de l’Escola la Llacuna del Poblenou està a tocar d’un edifici municipal amb una teulada que conté amiant en mal estat. L’Associació de Veïns del Poblenou i la plataforma de jubilats Macosa-Alstom, afectats per l’amiant, fa temps que ho denuncien. Al juliol, aprofitant les vacances escolars, l’Ajuntament va començar a treballar per eliminar una part d’aquest material cancerigen, però només n’ha retirat un fragment.

Una actuació dividida en dues fases

El districte de Sant Martí assegura que l’actuació no s’ha paralitzat, sinó que s’ha dividit en dues fases. La primera ha servit per retirar els elements més deteriorats com ara els baixants i un fals sostre. En una segona fase, se substituirà la teulada, que segons un informe tècnic no està tan degradada i, per tant, la retirada no és tan urgent. El consistori afegeix que per poder tirar endavant aquesta actuació, també necessita elaborar un projecte per dissenyar la nova coberta i això requereix l’aprovació d’un nou pressupost.

Veïns i jubilats de Macosa demanen celeritat

Els veïns i la plataforma de jubilats de Macosa Alstom es mostren descontents amb aquesta decisió i consideren que ja que l’Ajuntament havia desplegat la maquinària i el personal necessari s’hauria d’haver eliminat el 100 % del fibrociment. Asseguren que el consistori no ha tingut en compte que aquest material és altament cancerigen i que els nens són cinc vegades més vulnerables a l’amiant que els adults. Per això, demanen celeritat en aquesta nova fase i no descarten convocar mobilitzacions per aconseguir-ho.