Les biblioteques de Barcelona reajusten els horaris a l’estiu en un període que s’allarga fins al 26 de setembre. Durant l’agost, 10 biblioteques estaran obertes tot el mes i quatre més estaran disponibles a partir del dia 16. En aquest mapa interactiu pots consultar l’horari dels centres durant el mes de juliol, les biblioteques obertes a l’agost i les que romanen tancades per obres.

Durant aquesta temporada d’estiu, totes les biblioteques tanquen el 15 d’agost i l’11, 24 i 26 de setembre. Alguns dels canvis respecte a la resta de l’any són que la majoria de centres deixen d’obrir dissabte. Pel que fa a diumenge, només estaran oberts dos equipaments: la Ignasi Iglésias – Can Fabra i la Jaume Fuster.

Xarxa de refugis climàtics

Biblioteques obertes tot l’agost

Una desena de biblioteques estaran obertes el mes d’agost, una per cada districte. D’aquesta manera, cap territori es queda sense una biblioteca de guàrdia durant les vacances d’estiu. La Francesca Bonnemaison és l’equipament obert a Ciutat Vella; l’acabada d’estrenar Gabriel García Márquez, a Sant Martí; o la Montserrat Abelló, a les Corts. La resta d’equipaments tancaran del 31 de juliol al 31 d’agost.

  • Biblioteca Francesca Bonnemaison (Ciutat Vella)
  • Biblioteca Esquerra de l’Eixample – Agustí Centelles (l’Eixample)
  • Biblioteca Vapor Vell (Sants-Montjuïc)
  • Biblioteca Montserrat Abelló (les Corts)
  • Biblioteca Sant Gervasi – Joan Maragall (Sarrià – Sant Gervasi)
  • Biblioteca Jaume Fuster (Gràcia)
  • Biblioteca Guinardó – Mercè Rodoreda (Horta-Guinardó)
  • Biblioteca Nou Barris (Nou Barris)
  • Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra (Sant Andreu)
  • Biblioteca Gabriel García Márquez (Sant Martí)

El reforç a partir del 16 d’agost amb quatre centres més oberts es materialitzarà amb les biblioteques disponibles següents: Sant Pau – Santa Creu (Ciutat Vella), Vila de Gràcia (Gràcia), Poblenou – Manuel Arranz (Sant Martí) i Ramon d’Alòs – Moner (Sant Martí).

Biblioteques tancades a l’estiu per obres

També s’aprofita l’estiu per fer obres de millora en alguns equipaments tot i que els treballs ja han començat. La Biblioteca Jaume Fuster, a la plaça de Lesseps, està tancada fins al 8 de juliol. Les obres de la Biblioteca Sagrada Família – Josep M. Ainaud de Lasarte s’allargaran fins a l’octubre.

Les biblioteques recomanen llibres relacionats amb Barcelona

Activitats d’estiu a les biblioteques

Les biblioteques formen part de la xarxa de refugis climàtics de la ciutat on combatre la calor. Dins la campanya “100 % estiu”, els centres programen tallers de descoberta per a infants i joves de diferents temàtiques i en els quals cal inscriure’s. També hi ha cursos digitals de sis a 12 anys per promoure l’interès per la ciència i la tecnologia.

Una altra activitat que s’hi pot fer són els jocs de taula. 25 de les 40 biblioteques disposen d’aquest servei de préstec, que es pot sol·licitar al personal de l’equipament.