Les biblioteques de Barcelona reajusten els horaris a l’estiu en un període que s’allarga fins al 26 de setembre. Aquest 2023 hi haurà 12 biblioteques obertes tot l’agost i tres més que tornaran a funcionar a partir del dia 16. En aquest mapa interactiu pots consultar l’horari dels centres el mes d’agost, les que estan tancades i les hores en què funcionaran durant les primeres setmanes de setembre.

Els horaris d’estiu estan vigents des del 25 de juny i fins al 24 de setembre. Totes les biblioteques tanquen el 14 i el 15 d’agost i els dies 11, 24 i 25 de setembre. Durant aquesta temporada, la majoria de centres deixen d’obrir dissabte i només n’hi ha tres que obrin en diumenge la Ignasi Iglésias – Can Fabra, la Jaume Fuster i a Sagrada Família – Josep M. Ainaud de Lasarte.

Biblioteques obertes tot l’agost

Les dotze biblioteques obertes a l’agost es reparteixen per tots els districtes de la ciutat, de manera que cap territori es queda sense una biblioteca de guàrdia durant les vacances d’estiu. L’Eixample i Sant Martí són els únics en què n’hi haurà dues en funcionament durant tot el mes. La resta d’equipaments tanquen del 31 de juliol al 3 de setembre.

 • Biblioteca Francesca Bonnemaison (Ciutat Vella)
 • Biblioteca Esquerra de l’Eixample – Agustí Centelles (l’Eixample)
 • Biblioteca Sagrada Família – Josep M. Ainaud de Lasarte (l’lEixample)
 • Biblioteca Vapor Vell (Sants-Montjuïc)
 • Biblioteca Montserrat Abelló (les Corts)
 • Biblioteca Sant Gervasi – Joan Maragall (Sarrià – Sant Gervasi)
 • Biblioteca Jaume Fuster (Gràcia)
 • Biblioteca Guinardó – Mercè Rodoreda (Horta-Guinardó)
 • Biblioteca Nou Barris (Nou Barris)
 • Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra (Sant Andreu)
 • Biblioteca Gabriel García Márquez (Sant Martí)
 • Biblioteca Ramon d’Alòs – Moner (Sant Martí)

La majoria de biblioteques són les mateixes que ja van obrir l’estiu passat, amb només dos canvis. S’hi afegeix la Biblioteca Sagrada Família – Josep M. Ainaud de Lasarte, que el 2022 estava tancada per obres. La Ramon d’Alòs – Moner amplia la disponibilitat i obre durant tot l’agost. Tot i això, a partir del 16 d’agost obriran tres centre més: Sant Pau – Santa Creu (Ciutat Vella), Vila de Gràcia (Gràcia) i Poblenou – Manuel Arranz (Sant Martí).

Biblioteques tancades a l’estiu per obres

Inicialment, aquest estiu només havia de tancar una biblioteca per obres de manteniment, la de les Corts – Miquel Llongueras. L’equipament va tancar el 29 de maig i es preveu que no tornarà a obrir fns a l’octubre. Tot i això, a mitjans de juliol va haver-se de tancar un altre espai, la Biblioteca Sofia Barat. En aquest cas, va haver d’abaixar la persiana per una incidència tècnica amb la climatització que s’allargarà fins al setembre.

Les biblioteques formen part de la xarxa de refugis climàtics de la ciutat on combatre la calor. A més de consultar-ne el fons, també s’hi poden fer tallers i jocs de taula. 25 de les 40 biblioteques disposen d’aquest servei de préstec, que es pot sol·licitar al personal de l’equipament.