Acaba l’estiu però continua l’oferta d’activitats a Barcelona. Els museus proposen exposicions diverses perquè la tornada a la feina sigui el més esglaonada possible. Aquí trobaràs propostes per gaudir del temps lliure.

I aquí pots trobar la teva agenda d’exposicions a Barcelona actualitzada durant tot l’any:

“Charlotte Posenenske: Work in Progress”

  • MACBA | 18 d’octubre 2019 – 20 de març 2020

El minimalisme i el conceptualisme centren l’obra d’aquesta artista alemanya que arriba al MACBA. L’exposició recull les seves primeres pintures, els relleus d’alumini i les característiques escultures modulars de l’artista.

Durant gairebé 20 anys, des del 1956 fins al 1968, Posenenske va treballar per la creació artística malgrat que la seva contribució al discurs del minimalisme i el conceptualisme és molt desconeguda. Ara, però, podeu descobrir-la al MACBA.

posenenske macba

“Victor Papanek: La política del disseny”

  • MUSEU DISSENY | 31 d’octubre 2019 – 2 de febrer 2020

És útil el disseny a la societat? I la funció del dissenyador? Aquest debat no existeix per a Victor Papanek, que va ser primordial en la defensa de la sostenibilitat del disseny. Aquesta exposició és la primera gran retrospectiva centrada en aquest dissenyador pioner i activista austríac.

Es pot gaudir de les peces originals procedents de l’arxiu oficial que giren entorn la política sobre dades i sobre els mitjans, les estructures socials digitals, la biotecnologia, la metodologia del disseny o el pensament de dissenyador —”design thinking”.

“La Movida. Crónica de una agitación”

  • FOTO COLECTANIA | 17 d’octubre 2019 – 16 de febrer 2020

La Movida ofereix un relat visual del moviment contracultural de l’Espanya postfranquista a través de les fotografies d’època d’autors com Miguel Trillo i  Ouka Leele. Una mirada panoràmica d’aquest fenomen social que va des del Madrid musical i excèntric a la transformació dels carrers, marcada per les drogues i la sida.

Es tracta d’una de les exposicions fotogràfiques amb més protagonisme d’aquesta tardor.

la movida fotocolectania

“Bill Viola. Miralls de l’invisible”

  • LA PEDRERA | 4 d’octubre 2019 – 5 de gener 2020

Les noves tecnologies han arribat per abraçar totes les disciplines i l’art no es queda enrere. La Pedrera aposta per l’exposició “Bill Viola. Miralls de l’invisible“. Un recorregut per algunes de les obres de Bill Viola (1951) que fusiona art i tecnologia a través del videoart.

L’artista novaiorquès tracta qüestions com el naixement, la mort, el dolor o el pas del temps amb tecnologies audiovisuals. D’aquesta manera explora i expressa la naturalesa de l’ésser humà i la transitorietat de la vida.

Precisament viatjaràs amb el temps gràcies als 40 anys de trajectòria d’aquest destacat artista reconegut internacionalment que evoluciona paral·lelament amb el desenvolupament de la tecnologia del vídeo.

bill viola espejos de lo imposible

“Aurèlia Muñoz”

  • MNAC | 24 d’octubre 2019 – 1 d’abril 2020

El món tèxtil t’apassiona? Potser estàs de sort. A partir de l’octubre el Museu Nacional d’Art de Catalanya ingressarà a la seva col·lecció un recull d’obres de l’artista catalana Aurèlia Muñoz. L’originalitat de les seves tècniques i la intensitat de la seva poètica és clau per entendre la seva feina.

Podràs gaudir d’obres de principis dels seixanta, amb una forta presència de la pintura lineal amb ressons de Torres-García. També d’una labor de retalls (“patchwork”) i el tapís ‘La font de la vida’, que transporta al terreny d’una mística imaginativa de ressons medievals. Per la seva banda els collages tèxtils i sobre paper mostren l’atreviment i la voluntat de l’artista.