Coneixeu prou Barcelona? Cada dia ens passegem pels carrers de la ciutat, però són molts els indrets que no hem visitat mai. Ara us proposem desempolsar alguns dels racons més desconeguts de la ciutat, espais que romanen secrets per a la ciutadania. Redescobrim espais poc coneguts, presentant-vos les curiositats i històries que l’envolten. Alhora que donem la volta a llocs molts visitats, com ara el centre de la ciutat, que l’hem vist des d’una òptica feminista.

   1. Els Jardins de Joan Maragall: és un paradís exclusiu a tocar de tots els barcelonins. Al cor de Montjuïc és una zona amb amples extensions de gespa, fonts d’aigua ornamentals, 32 escultures femenines i un palau al mig del parc.
   2. La basílica de Sant Just i Pastor: L’església més antiga de Barcelona segueix sent un punt de referència espiritual per als barcelonins, però també una gran oportunitat per gaudir de la riquesa artística i històrica de la ciutat. Està situat al barri del Gòtic.
   3. Una domus romana i un magatzem medieval al MUHBA: El Museu d’Història de Barcelona obre cada diumenge un espai al carrer de la Fruita on poden visitar-se vestigis de diverses èpoques de la història de Barcelona
   4. La Sala Mirador del CCCB: vistes i història de la ciutat. El mirador obre al públic de manera gratuïta un diumenge al mes; en època d’estiu, s’augmenta l’oferta a dos dies mensuals.
   5. Els Jardins del Viver de Can Borni:  situats a tocar de la muntanya del Tibidabo, al Parc de Collserola, hi ha els Jardins del Viver de Can Borni. Van néixer arran de l’Exposició Internacional de Barcelona, l’any 1929 com a espai d’aclimatació de plantes i espècies d’arreu del món que després es repartien per la ciutat.
   6. Els detalls amagats de les façanes del Born: Sabíeu que la casa artesana més antiga que es conserva a la ciutat és a l’antic Espai Mescladís? El Born Centre de Cultura i Memòria organitza rutes per conèixer l’antic barri del Mar a través dels balcons, façanes, portes o esgrafiats. Expliquen històries desconegudes per a la majoria de barcelonins.
   7. El pont de Mühlberg de Can Baró: és una construcció militar feta en només una setmana. És un dels enclavaments des d’on es pot tenir una vista privilegiada de la ciutat de Barcelona, tot i que el seu origen no és resultat d’un projecte arquitectònic amb motius estètics.
   8. Els racons i espais més feministes i rebels de Barcelona: Històricament, Barcelona ha estat i és una ciutat rebel i reivindicativa. Per això també ha estat en molts casos punt de referència del moviment feminista. Us oferim una ruta feminista a la ciutat.
   9. Els punts més destacats del Recinte Modernista de Sant Pau: Molts barcelonins han visitat Sant Pau des de fora, però no hi han entrat mai. La proposta és que aprofiteu el primer diumenge de cada mes quan hi ha visites gratuïtes.