Biblioteques de Barcelona

Els treballadors de les biblioteques han decidit en assemblea ajornar la tercera aturada parcial del servei prevista per a aquest dilluns de 18 h a 20 h. Des del comitè d’empresa del Consorci de Biblioteques de Barcelona han assegurat que, malgrat l’èxit de participació de les dues convocatòries anteriors, han decidit suspendre la vaga i fer un canvi d’estratègia davant la “impossibilitat d’aconseguir  compromís per part de la gerència del Consorci”.

Des del comitè d’empresa asseguren que ajornen les aturades en espera del nou govern municipal. Avisen, però, que reprendran la protesta si, un cop constituït, aquest govern i la gerència del Consorci de Biblioteques “continuen sense comprometre’s a assumir les millores necessàries per al servei”. Segons Carles Pelegrín, delegat de la UGT, confien que el consistori doti les biblioteques d’un nou pressupost que permeti donar resposta a les reivindicacions i millores que demana el col·lectiu en lluita.

Acció reivindicativa alternativa

Tot i suspendre la vaga, els treballadors han convocat una acció reivindicativa aquest dilluns al vespre a la Biblioteca Camp de l’Arpa. Una trentena de treballadors han iniciat una tancada a les instal·lacions que s’ha anomenat “Nit de lectura”.

El col·lectiu de bibliotecaris públics denuncien el seu malestar amb la gestió de Biblioteques de Barcelona. Consideren que les condicions laborals han empitjorat perquè no s’està treballant en l’aplicació i el desenvolupament del conveni col·lectiu.

El Consorci de Biblioteques satisfet amb l’aturada de la vaga

Des del Consorci de Biblioteques de Barcelona veuen amb bons ulls que els treballadors hagin posposat les aturades, a l’espera de la formació del nou govern i la posada en marxa del nou cartipàs. Ramon Bosch, el seu gerent, creu que ara es temps de seure, treballar i tendre ponts amb els treballadors. Tot i això veu innasumible ara mateix augmentar un 15 % la plantilla, però no descarta fer-ho amb un horitzó de temps més raonable.  Bosch creu que ara cal concretar on falta gent i perquè, per veure les necessitats reals de treballadors a les biblioteques de la ciutat.

Pel que fa a les demandes laborals, Bosch es centra més en el tema de la flexibilitat horària que demanen els treballadors. Assegura que s’intentarà respectar l’hora d’entrada flexible per aquests sempre i quan això no entri en conflicte amb l’hora d’obertura de l’equipament que s’ha de respectar sense cap excepció.