El 1902 es va col·locar la primera pedra del que és el conjunt modernista més gran d’Europa: el Recinte Modernista de Sant Pau. Està dissenyat per l’arquitecte Lluís Domenech i Montaner i va estar enfocat com a centre hospitalari.

Ara, però, ha passat a ser un punt important del turisme barceloní. Des del primer pavelló situat a la dreta, el de Sant Salvador, fins les lletres esgrafiades a les diferents façanes que fan referència a Pau Gil, el benefactor que va posar diners de la seva fortuna i que va permetre l’edificació del recinte.

A més, el seu passat sanitari l’omple de racons i curiositats a destacar. Tot estava pensat per facilitar la vida del personal sanitari i dels pacients. Com els jardins centrals, que antigament eren una carretera per on circulaven cotxes i ambulàncies per traslladar els pacients. Els túnels subterranis de més de dos quilòmetres de llargada connectaven els pavellons i a la vegada, facilitaven també el trasllat de pacients.

Sostre rosa viral

També trobem curiositats més actuals empeses per les xarxes socials. És el cas del sostre rosa de l’edifici que dona la benvinguda, el de l’administració. Crida l’atenció dels turistes d’origen asiàtic i tot apunta que s’hauria fet important i conegut arran d’una publicació a la xarxa social Instagram.

Es tracta d’un recinte amb un gran valor patrimonial, arquitectònic i històric, que podeu descobrir més a fons aprofitant les portes obertes cada primer diumenge de mes.