Les quatre estacions’ de Vivaldi és el nom de l’espectacle i el reclam per atraure el públic interessat en el compositor barroc venecià. La formació ja va actuar el 10 de juliol al mateix escenari i aquest final d’agost ho ha tornat a fer després d’una gira per Costa Rica.

L’Orquestra Barroca de Barcelona

La formació es va crear el 2010 amb antics alumnes de l’ESMUC amb l’objectiu de donar a conèixer la música dels segles XVII i XVIII. Gilles Colliard n’és el director musical i en aquest espectacle interpreta el violí solista. Adolf Gassol, també violí, s’encarrega de la direcció artística de la peça. “Vivaldi és el compositor barroc per excel·lència. És un dels compositors que més ens agrada tocar però toquem tot el que sigui música barroca” explica Gassol.

14 instruments a l’escenari

L’actuació va estar formada per nou concerts de Vivaldi, entre els quals ‘Les quatre estacions’, que van deixar per a la segona part de l’actuació. A l’escenari vuit violins, dues violes, dos violoncels, un contrabaix i una tiorba.

‘Les quatre estacions’ de Vivaldi

Ens trobem davant d’un dels documents sonors més cèlebres de la literatura musical occidental. En realitat són quatre dels dotze concerts que Vivaldi va compondre el 1723, amb el títol: Concert núm. 1 en mi major, Op. 8, RV 269, ‘Primavera’; Concert núm. 2 en sol menor, Op. 8, RV 315, ‘Estiu’; Concert núm. 3 en fa major, Op. 8, RV 293, ‘Tardor’ i, Concert núm. 4 en fa menor, Op. 8, RV 297, ‘Hivern’.

El cicle NovAria del Palau de la Música

L’actuació de l’Orquestra Barroca s’emmarca en un cicle que s’allargarà fins a finals d’octubre i que inclou tres actuacions més. El 31 d’agost tindrà lloc l’espectacle ‘Bolero’, de Ravel, interpretat per l’Orquestra Terrassa 48 i la ballarina Olga Ponce. El 4 de setembre actuarà l’Orquestra de Guitarres de Barcelona i interpretarà música espanyola i barroca amb el ballarí Saïd Ramos. Tancarà el cicle l’espectacle ‘Rèquiem de Mozart’ interpretat novament per part de l’Orquestra Terrassa 48 i la coral Cantiga.