El cicle Música als Parcs ha tancat l’edició d’aquest estiu amb més de 14.000 assistents. Segons informa l’Ajuntament, entre maig i agost s’han ofert 44 concerts gratuïts a 34 parcs i jardins de la ciutat. El concert de cloenda es va fer per primera vegada al Parc Güell i va anar a càrrec del quintet WOM’S Collective.

Un concert 100 % femení

Després d’haver treballat durant més de quatre anys amb el grup WOM arranjant cançons d’altres artistes, la bateria Laia Fortià i la pianista Clara Luna van decidir donar veu a les seves composicions. Una banda 100% femenina que també compta amb Anaïs Vila a la guitarra, Gessamí Boada als teclats i Magalí Datzira al baix elèctric. Ahir però Sandra Ruibal va substituir a Datzira.

Un festival consolidat

Música als Parcs es va crear fa 24 anys amb l’objectiu d’acostar la música de qualitat a tots els públics i fomentar la presència de joves intèrprets.  En aquesta edició, s’han fet 44 concerts de estils diferents, com ara música clàssica, jazz o blues. Hi han actuat els músics i els intèrprets seleccionats per un jurat, tots ells entre els 16 i els 35 anys. També hi han participat escoles de música municipals, amb la intenció de destacar la seva tasca educativa.

Els espais verds com a punt de trobada

El cicle també vol potenciar les possibilitats dels parcs com a espais de convivència i lleure. Per donar a conèixer millor aquestes zones, s’han fet visites guiades prèvies als concerts. En concret, s’han fet 11 visites amb explicacions sobre la història, la biodiversitat i les característiques dels espais, en què han participat unes 300 persones.