(ACN) El conjunt format per Randy Greer i Ignasi Terraza Trio han tancat aquest dissabte el 17è San Miguel Mas i Mas Festival amb un doble concert al Jamboree que ha servit per homenatjar el clàssic cantant i pianista de jazz nord-americà Nat King Cole. En declaracions a l’ACN, Ignasi Terraza destaca que amb aquest concert i la formació que han format amb veu, piano, contrabaix i guitarra han intentat rememorar l’esperit dels grups originals de Nat King Cole. Terraza recorda que ha treballat en diferents ocasions amb Randy Greer i amb la música Cole com a referent, però fins aquest dissabte “no havien fet un homenatge al músic buscant el so original de la formació de Cole trio”.

L’any 1991 Greer i Terraza es van trobar per primer cop a dalt d’un escenari, compartint la seva admiració i respecte per Cole. Aquest dissabte, després de diferents projectes junts, entre els quals destaquen les seves versions de nadales, decideixen retornar a la música de Nat King Cole, en companyia d’Horacio Fumero al contrabaix i Josep Traver a la guitarra.

Terraza ressalta la importància de Nat King Cole i afegeix que se’l coneix molt com a cantant, però els seus primers orígens té més de 500 gravacions amb una formació de trio amb piano, guitarra, contrabaix i veu i que va ser molt influent per a grans pianistes. “Se’l coneix com a cantant i no tant com pianista”, diu Terraza, que remarca la importància del nord-americà tant cantant com al piano.

Randy Greer recorda que fa molts anys ja va tocar al Jamboree i el concert de versions de nadales. Admet que no recorda la primera vegada que va escoltar Nat King Cole, però era molt jovenet i sempre, assegura, la seva música ha estat en la seva vida. Matthew Randal Greer IV va néixer a San Francisco, el 1960. Net del famós bateria de Duke Ellington Sonnyd Greer, va ser batejat per Charlie Mingus al club Soulville. Si els seus orígens sonaven a jazz, la seva veu, com destaca el festival, recorda la de Nat King Cole, “amb un to romàntic i ple de swing”, i a la d’altres grans com Cab Calloway, Stevie Wonder o Ella Fitzgerald.