Fins a finals de juny, set grans artèries de la ciutat queden buides de cotxes els caps de setmana per donar més espai als vianants i garantir-hi la distància de seguretat pel coronavirus. Són espais lliures de trànsit motoritzat entre les 9.00 i les 21.00 hores i que ja es van estrenar el cap de setmana del 23 i 24 de maig. L’objectiu és afavorir que els veïns puguin sortir a passejar i fer activitat esportiva a prop de casa de manera segura. Aquests itineraris són la muntanya de Montjuïc, la via Laietana, l’avinguda del Litoral, el carrer Gran de Gràcia i els eixos Creu Coberta – Sants, Pi i Margall – passeig de Sant Joan i Fabra i Puig – Onze de Setembre.

A l’inici del segon cap de setmana, les restriccions no han afectat les vies alternatives als sis eixos viaris urbans tallats. A la Creu Coberta, a Sants, els agents cívics han desviat la poca circulació que s’hi apropava pels carrers del voltant. El transport de mercaderies o els vehicles dels veïns que tenen l’aparcament dins la zona pacificada eren acompanyats pels mateixos agents, a molt poca velocitat, fins al punt de destinació.

La gent ja n’està informada

Segons Montserrat Campillo, coordinadora dels Agents Cívics de l’Itinerari Segur de Sants, la gent aquest segon cap de setmana està més informada de com afecten els talls i per això no s’hi ha produït cap incident: “Als carrers de Tarragona o Brasil ja hi ha un punt d’informació amb agents que avisen d’aquest tall” i de les desviacions per altres artèries importants com Badal, avinguda de Madrid o Tarragona. “Hi ha molt respecte per part dels conductors i la gent pot passejar tranquil·lament, que és el que es pretén”, comenta Campillo.

A banda dels inconvenients que genera la mesura a la circulació de vehicles, també afecta els trajectes habituals de fins a 35 busos. En total, aquests talls produeixen desviaments en 26 línies, mentre que vuit han limitat el seu recorregut i una, la Línia 150 a Montjuïc, queda suprimida durant aquesta franja horària el cap de setmana.