Tot i que acaben de tancar un any complicat a causa de la crisi de la covid-19, des de Casa Vicens fan un balanç positiu del 2020. El director, Emili Masferrer, s’ha mostrat satisfet amb el nombre de visitants que han registrat, 49.376, dels quals la meitat són barcelonins.

L’aposta local, el motor per seguir endavant

Creuen que la clau de la primera casa de Gaudí ha estat l’aposta per la proximitat des del primer dia. Els veïns van ser els primers a veure aquest Patrimoni de la Humanitat quan va obrir portes fa tres anys. En paraules de Masferrer, “ha estat un any difícil per a tothom, per a tots els museus de Barcelona, però Casa Vicens ha aguantat millor. La nostra estratègia, ja prèvia a la pandèmia, de treballar tant el públic visitant com el públic local, ha donat resultat en aquestes circumstàncies tan difícils”.

La covid-19 ha fet baixar les visites un 70 %

És per això que creuen que tot i que en el sector museístic en general hi ha hagut una davallada d’espectadors del 80 %, en el seu cas ha estat del 70 %. Abans de la pandèmia les visites dels barcelonins a la Casa Vicens suposaven un 20 % del total i durant el 2020 han estat gairebé la meitat de les visites. De 49.376 visitants, 23.492 són de Barcelona, en especial, asseguren, dels barris més propers a la casa museu.

Casa Vicens ha obert 195 dies durant el 2020

El director del museu ha volgut destacar també la fita aconseguida d’haver mantingut les portes obertes des que van reobrir el 8 de juliol, després del confinament i seguint les mesures de seguretat per evitar contagis. Durant aquest any atípic, la Casa Vicens ha obert 195 dies, dels 360 que obria habitualment.

Obrir més dies i noves exposicions

Actualment, aquest Patrimoni de la Humanitat està obert divendres a la tarda, dissabte i diumenge amb descomptes del 25 i el 50 % a les entrades. Tot i això, veient el suport del públic local, ja estan pensant a obrir més dies. I aviat anunciaran noves exposicions, l’última la van dedicar a l’obra de Nasevo.