La Blanca, l’Alfredo i el seu fill Thiago, de nou anys i amb una discapacitat del 49 %, han patit fins a l’últim moment. Els Serveis Socials finalment els ha prorrogat l’estada en una habitació d’hostal i la possibilitat d’accedir al seu pis de protecció oficial d’aquí a uns mesos. Malgrat tot, segons denuncia el Sindicat d’Habitatge de la Sagrera, els mateixos Serveis Socials del Guinardó d’entrada no els volien renovar l’habitació de l’hostal on vivien fins ara.

La pandèmia els ha portat al límit

La Blanca Jara assegura que fan tots els esforços per tirar endavant, però la crisi sanitària els dificulta molt el dia a dia. Fa dos anys els van desnonar i des d’aleshores han estat en 12 habitacions d’hostals diferents amb el seu fill, de nou anys i amb discapacitat. Denuncien que des dels Serveis Socials del Guinardó els van dir que el 22 de febrer ja no podrien seguir vivint en aquella habitació de Ciutat Vella on s’estaven i que “s’havien de buscar la vida”.

La Blanca assegura que han fet tots els cursos que els han proposat des dels Serveis Socials i, fins i tot, han fet un munt de trucades per buscar-se una habitació però amb un nen petit a càrrec no els vol cap propietari. De totes maneres no tenen cap ingrés i la seva situació segueix sent desesperada.

Arriba la solució

Al gener des de la Taula d’Emergència Social els van anunciar que els concedien un pis de protecció oficial, però no poden accedir-hi si no tenen cap tipus d’ingrés. La Blanca ens explica que al mes d’abril els arriba l’ingrés mínim vital i ara, des dels Serveis Socials, els asseguren que els reserven l’immoble fins que el puguin pagar.

Aquest dimarts a la tarda també els han anunciat que es podran quedar a l’hostal fins que es puguin traslladar al pis de protecció oficial. Un establiment, però, que causa certa angoixa a la família. Diuen que s’hi han detectat nou positius de covid i que el seu fill, que pateix del ronyó, és massa vulnerable per arriscar-se que agafi la malaltia.