La casa museu de Gaudí ja torna a tenir les portes obertes i ho ha fet amb pràcticament totes les entrades venudes el primer dia. De fet, ja s’han venut un 75 % de les entrades de tot el mes. Bona part dels visitants són locals, un fet que sempre ha caracteritzat la Casa Vicens, ubicada al carrer de les Carolines, 20-26, al barri de la Vila de Gràcia.

Un terç de l’aforament d’abans de la pandèmia

Amb les restriccions actuals a un terç de capacitat, a l’espai hi poden accedir 18 persones cada 20 minuts i l’aforament total és de 120. A més, ja no es poden comprar entrades a l’espai i s’han de reservar prèviament en línia o per telèfon.

Totes les mesures de seguretat

Una de les novetats principals és que s’han eliminat les visites guiades pel personal del museu. Ara l’usuari ha de venir preparat amb el mòbil i auriculars des de casa. Un cop el visitant arriba a Casa Vicens, a través d’un codi QR o un URL, pot accedir a una audioguia que li marcarà tot el recorregut. Un altre dels canvis per garantir la seguretat és que aquest recorregut és d’un sol sentit. A més d’adaptar les visites de l’espai, s’han extremat els protocols d’higiene, s’han distribuït fins a 12 ampolles d’hidrogel i col·locat estors desinfectants.