Els veïns han pogut recórrer la primera casa de Gaudí durant tres dies. Han estat els primers visitants d’aquest espai, que, després de la rehabilitació, permet visitar-ne les diferents estances i la coberta. S’ha recuperat la planta subterrània amb voltes a la catalana que estaven amagades, la planta noble amb el rebedor, el menjador, la tribuna i la sala de fumador. També, es pot visitar la primera planta, on hi havia els banys i els dormitoris. La sotacoberta s’ha convertit en l’espai museístic i la coberta amb les torres d’estil islàmic i oriental.

“Allà jugàvem al parxís”

Els visitants no han deixat de comentar anècdotes durant la visita. Enric Fontelles ha explicat que ell saltava les tanques, tot i les punxes, quan es penjava la pilota, però que també havia entrat a l’edifici: “A la primera saleta que hi ha, hi jugàvem al parxís i veiem les senyores i els senyors tots ben plantats”. Fina Armengol recorda la font del jardí: “Per a nosaltres era normal entrar a beure a una font que hi havia i també ho feien els taxistes”. Altres veïns com Carmen Hinarejos visitaven la Casa Vicens cada any: “Abans a sota hi havia una capella de Santa Rita i jo venia cada 22 de maig. La casa abans  també era bonica, però ara els ha quedat estupenda”.

1.700 veïns s’han inscrit per fer aquestes primeres visites gratuïtes a la Casa Vicens. Tot i que queden alguns petits treballs de restauració, l’espai obrirà les portes el 16 de novembre per a tots els visitants.