La Casa Vicens ja ha rebut les primeres visites després de la rehabilitació. Abans que s’obri al públic el 16 de novembre, s’han organitzat unes rutes prèvies per a veïns i entitats de Gràcia. 1.700 persones s’hi han apuntat per veure la casa, la primera que va projectar Antoni Gaudí. Moltes persones del barri recorden els antics propietaris, que obrien el jardí per Santa Rita, i també algunes de les sales de la casa.

Els veïns han pogut recórrer la primera casa de Gaudí durant tres dies. Han estat els primers visitants d’aquest espai, que, després de la rehabilitació, permet visitar-ne les diferents estances i la coberta. S’ha recuperat la planta subterrània amb voltes a la catalana que estaven amagades, la planta noble amb el rebedor, el menjador, la tribuna i la sala de fumador. També, es pot visitar la primera planta, on hi havia els banys i els dormitoris. La sotacoberta s’ha convertit en l’espai museístic i la coberta amb les torres d’estil islàmic i oriental.

“Allà jugàvem al parxís”

Els visitants no han deixat de comentar anècdotes durant la visita. Enric Fontelles ha explicat que ell saltava les tanques, tot i les punxes, quan es penjava la pilota, però que també havia entrat a l’edifici: “A la primera saleta que hi ha, hi jugàvem al parxís i veiem les senyores i els senyors tots ben plantats”. Fina Armengol recorda la font del jardí: “Per a nosaltres era normal entrar a beure a una font que hi havia i també ho feien els taxistes”. Altres veïns com Carmen Hinarejos visitaven la Casa Vicens cada any: “Abans a sota hi havia una capella de Santa Rita i jo venia cada 22 de maig. La casa abans  també era bonica, però ara els ha quedat estupenda”.

1.700 veïns s’han inscrit per fer aquestes primeres visites gratuïtes a la Casa Vicens. Tot i que queden alguns petits treballs de restauració, l’espai obrirà les portes el 16 de novembre per a tots els visitants.