La nova taxa de terrasses continuarà aplicant-se, malgrat les crítiques d’alguns restauradors. Empresaris de la plaça Reial van amenaçar de denunciar l’Ajuntament per increments que en alguns casos superen el 1.000 %. L’Ajuntament ha justificat aquesta pujada: “Estaven pagant molt per sota del preu del mercat. Fins i tot, algunes zones no pagaven“, ha dit la regidora de Comerç i Hisenda, Montserrat Ballarín. En una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, la regidora ha explicat que els negocis amb porxos interiors no estaven tributant i que ara la nova taxa considera aquests espais com a terrasses.

Ballarín ha defensat que les noves taxes han estat consensuades amb altres grups municipals i que han rebut el suport de 33 dels 41 regidors del Plenari. “Si els restauradors ho consideren oportú, poden anar als tribunals”, ha dit la regidora, que ha reiterat que, si no hi ha cap “impediment legal”, la taxa continuarà endavant.

Cap ajuda fiscal per als damnificats pel Mobile

Ballarín ha avançat que el govern municipal no donarà cap ajuda fiscal a les empreses perjudicades per la suspensió del Mobile World Congress 2020 arran de l’alarma del coronavirus, tal com demana Ciutadans. Tot i això, la regidora socialista ha defensat que l’Ajuntament vol evitar el màxim de cancel·lacions de les reserves fetes per a aquest congrés donant suport a l’anomenada Barcelona Opportunity Week. Es tracta d’una iniciativa privada que ofereix paquets de descomptes en hotels, cultura i gastronomia.

D’altra banda, l’Ajuntament de Barcelona ha iniciat els tràmits per protegir les activitats d’alguns comerços de la ciutat catalogats com a emblemàtics, més enllà de preservar-ne només la façana o l’estructura interior dels locals. El govern municipal està “explorant” la possibilitat que algunes activitats siguin considerades patrimoni immaterial de Barcelona. Però per tirar-ho endavant, ha afegit, cal que el Parlament de Catalunya modifiqui la llei del patrimoni del 2015.