El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha evitat posicionar-se sobre si l’Ajuntament recorrerà o no contra la sentència judicial que els obliga a retirar els llaços grocs de les dependències municipals. Preguntat en la roda de premsa sobre el nou model d’organització de la Guàrdia Urbana, Collboni ha evitat respondre a la pregunta, afirmant exclusivament que el consistori acatarà totes les ordres judicials.

En aquest sentit, després que el Jutjat Contenciós Administratiu número 6 de Barcelona considerés que el llaç groc és un “símbol partidista” i obligués a retirar-lo de manera “immediata i definitiva” de qualsevol dependència municipal, l’Ajuntament va despenjar aquest símbol de totes les façanes de les seus de districte on encara era visible, com ara Gràcia, Sants-Montjuïc, Ciutat Vella, Sant Andreu i l’Eixample. La decisió judicial és la resposta a un recurs presentat per l’associació Advocats Catalans per la Constitució el juliol del 2019.

Cal recordar que l’edifici de l’Ajuntament, a la plaça de Sant Jaume, no té cap llaç groc des d’abans de les eleccions generals del 10 de novembre del 2019. El símbol es va penjar al balcó al juny després de les eleccions municipals per acord majoritari dels grups i es va retirar durant el període electoral del 10-N. Des d’aleshores no s’ha tornat a penjar. En una entrevista recent a betevé, l’alcaldessa, Ada Colau, va dir que “no ens ho ha demanat ningú”.