Les seus de districte de Gràcia, Sants-Montjuïc, Ciutat Vella, Sant Andreu i l’Eixample han retirat el llaç groc que penjava de la façana. D’aquesta manera, l’Ajuntament ha acatat la recent sentència judicial que l’obliga a retirar aquests símbols de totes les dependències municipals. Aquests districtes i també l’Eixample, amb un regidor de govern de Barcelona en Comú, eren els únics que fins ara mantenien el símbol.

Un equip de betevé ha pogut captar en directe el moment en què un home ha sortit al balcó amb unes tisores per despenjar la pancarta de la seu del districte de Gràcia. El cartell contenia el missatge “Llibertat presos i preses polítiques” acompanyat d’un llaç groc.

El llaç, contrari a la “neutralitat institucional”

El Jutjat Contenciós Administratiu número 6 de Barcelona considera que el llaç groc és un “símbol partidista” perquè és un record als presos independentistes condemnats. El jutge afegeix que aquest element és contrari a la “neutralitat institucional” a la qual està sotmesa l’Administració pública.

Passades les vuit del vespre, la seu de l’Eixample s’ha afegit a la resta de seus de districte i s’hi ha enretirat el llaç groc, completant la retirada al conjunt d’edificis municipals.