El Grup Municipal de Ciutadans considera que el govern municipal “no va estar a l’altura” per defensar els interessos de Barcelona davant la cancel·lació del Mobile World Congress aquest 2020. “Colau va estar absent a l’hora de liderar la confiança en Barcelona”, ha afirmat el portaveu, Paco Sierra. Per tot plegat, Cs demanarà en la propera Comissió d’Economia bonificacions en impostos i taxes per als sectors afectats.

La petició es farà amb un prec al govern municipal amb què Ciutadans reclamarà un pla de mesures per reduir l’impacte al sector del comerç, la restauració i hoteler. “Són milers els barcelonins que salven la temporada amb quatre dies de congrés”, ha dit Sierra. La formació taronja reclamarà també que el govern creï una taula tècnica amb els sectors afectats, l’Ajuntament, la Generalitat i l’Estat.

Artadi: “Ha estat un cop dur”

Des de Junts per Catalunya, Elsa Artadi ha admès que la suspensió del Mobile va suposar “una galleda d’aigua freda” que té impacte en diversos sectors econòmics de la ciutat i l’àrea metropolitana. Per tot plegat, Artadi ha dit que cal vetllar perquè el congrés torni “amb força” el 2021 i, mentrestant, dialogar amb restauradors i hotelers per buscar solucions. “Que l’Ajuntament faciliti l’activitat econòmica, cosa que trobem a faltar”, ha dit.

Bou: “No s’acaba el món”

El líder del PP a l’Ajuntament, Josep Bou, ha fet pinya amb les iniciatives que el govern municipal està fent després de fer-se pública la suspensió del Mobile. “No s’acaba el món aquí; s’ha fet el que s’ha pogut”, ha sentenciat Bou, que ha dit que el consistori no podia fer una altra cosa que respectar la decisió d’una empresa privada. El dirigent popular espera que tot torni a lloc perquè els propers anys se celebri el congrés i ha aplaudit accions com el Barcelona Tech Spirit.