Sophie Köhler

La Fundació Vila Casas ha anunciat els guanyadors del Premi de Fotografia 2020. L’obra ‘El joven sin la perla’, de l’artista Sophie Köhler, ha obtingut el primer premi i l’obra ‘Sense títol’, de l’artista Maria Alzamora, el segon. El jurat –format per Álvaro Sánchez-Montañés, guanyador del Premi de Fotografia 2017; Joana Hurtado, directora del Centre d’Art Contemporani Fabra i Coats; Joana Roda, codirectora i cofundadora de Bombon Projects; Rafael Tous, col·leccionista; Antoni Vila Casas, president de la Fundació Vila Casas; Antonio Sagnier, vicepresident de la Fundació, i els directors d’art Àlex Susanna i Glòria Bosch– han premiat l’obra guanyadora amb una dotació econòmica de 6.000 euros i una exposició monogràfica al Museu Can Framis l’any 2021, i el segon premi amb 3.000 euros.

‘El joven sin la perla’, de Sophie Köhler

Primer premi

Sophie Köhler va realitzar el postgrau en Direcció de Fotografia per l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) a Barcelona. Fa més de 15 anys que treballa en el món audiovisual com a ajudant de direcció i ajudant de càmera en diversos llargmetratges; en aquest context troba la passió per la foto fixa, que actualment compagina amb la feina a la Fundació Foto Colectania. Recentment ha realitzat la foto fixa del film ‘La innocència’, guardonat amb un Goya l’edició passada. L’obra guanyadora del Premi Fotografia 2020 forma part d’una sèrie documental que gira entorn del personal de sala dels museus de Barcelona. El projecte inclou fotografies i entrevistes a auxiliars de sala de la Fundació Tàpies, del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), de la Fundació MAPFRE i del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), i reflexiona sobre l’impacte de l’art sobre un col·lectiu que dedica una gran part del seu temps i de la seva vida a vigilar-lo.

Primer Premi Fotografia 2020 Vila Casas

‘Sense títol’, de Maria Alzamora

Segon premi

Maria Alzamora és fotògrafa, dissenyadora gràfica i il·lustradora. A cavall entre Figueres i Leeds (Anglaterra), ha exposat en aquestes dues ciutats, entre d’altres. En les seves creacions destaquen els moviments de ballarins o músics tocant i també les formes sinuoses. ‘Sense títol’ és el retrat de la cantant i actriu Keeley Forsyth al seu estudi de Knaresborough (Anglaterra) en una sessió fotogràfica amb motiu del llançament del seu àlbum “Debris”. Més enllà de la voluntat de captar una persona i un moment concret, però, la fotografia es vol allunyar del personatge i mostrar un estat d’ànim que connecti amb qui la mira.

Segon Premi de Fotografia 2020 Vila Casas