L’exposició “Cobijos”, d’Emma Llorente, proposa un diàleg íntim entre el cos de la dona i el fang. El treball d’aquesta artista visual es caracteritza per una comprensió dels cicles vitals i la connexió amb el cos en un món que s’allunya dels seus ritmes i latències. Aquesta mostra es pot veure fins al 10 de setembre a la Galeria H2O.

L’evolució de l’úter des de la concepció fins al part

“Cobijos” s’articula en tres sèries que simbolitzen com l’embaràs, la menstruació i la funció ovàrica es modulen en el cos femení. La sèrie ‘Matrius’ genera, a través del fang, l’evolució de l’úter des de la concepció fins al part. L’artista mostra a escala real la capacitat d’obertura, flexibilitat i abric d’aquest primer refugi de vida. “És ceràmica crua, sense esmaltar, perquè m’agrada la porositat del material i després li he donat una textura com muscular que dona aquesta sensació d’alguna cosa que pot donar de si, ja que l’úter durant l’embaràs passa dels 8 centímetres fins a uns 40 centímetres“, explica l’artista Emma Llorente.

El llegat femení i la capacitat ovàrica

L’artista, a la sèrie ‘Matrioshkas’ parla del llegat familiar femení a través d’atuells ceràmics i a ‘Sonalls’ de la capacitat ovàrica. Són 32 ous d’argila que contenen esferes, com si fossin sonalls. Cada ou i el seu interior representa les reserves ovàriques que s’emmagatzemen al cos de la dona. Per això, aquests, com els ovaris, van perdent esferes o òvuls al llarg de la vida. “Moltes dones se sorprenen de coses, potser de què el cèrvix es pugui obrir 10 centímetres o que no saben que elles tenen tots els seus òvuls dins ja. L’exposició és un diàleg pel cos femení i també un punt d’ancoratge al fet primitiu i de les arrels” analitza Emma Llorente, autora de l’exposició que proposa tornar a escoltar i conèixer el nostre cos.

Mostra dins del certamen Art Nou

La proposta expositiva s’emmarca en la 9a edició d’Art Nou, la iniciativa conjunta de diferents galeries de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat  per oferir exposicions, activitats, tallers i visites guiades amb l’art jove com a gran protagonista.